1. kolo
29.08.2010 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 3:1

Ve střelecký koncert proměnil duel proti Getafe Dani Osvaldo. Dvěma zásahy totiž zajistil Espanyolu první vítězství v sezoně. Druhý barcelonský tým tak vyprovodil hosty z předměstí Madridu přesvědčivě 3:1.

Domácí vyběhli na trávník s jedenáctkou, která loni celá strávila sezonu v klubu. Místo zraněného kamerunského brankáře Kameniho se do branky postavil Alvarez, ovšem byl to jiný Argentinec, jenž zamíchal kartami tohoto střetnutí. Fotbalista s italským pasem Osvaldo zaznamenal v chladném nedělním podvečeru hned dvě trefy a po právu se stal mužem zápasu.

Poprvé rozradostnil domácí příznivce už ve 34. minutě. Efektně totiž převzal přihrávku do rychlého útoku v podání Callejona a v plné rychlosti překonal brankáře Ustariho. Bývalý útočník Florentiny tak pouze brankově vyjádřil převahu svého klubu, který mohl po první půli vést i vyšším rozdílem. Na svůj druhý zásah si ovšem produktivní forvard musel počkat až do 54. minuty. Tentokrát se do role dvorního nahrávače vtělil Miguel Torres, chytrou přihrávkou vyzrál na ofsajdovou past a pro Osvalda posléze už nebyl problém překonat hostujícího gólmana.

Utkání v tu chvíli vypadalo jako rozhodnuté. Hosté dlouho nenacházeli recept na pevně fungující obranu soupeře, a tak nakonec museli vzít zavděk milým dárečkem. Centr Manu del Morala totiž nezištně poslal za záda vlastního brankáře Galan a rázem byl k vidění opět otevřená partie. Getafe se dostávalo do hry, blízko vyrovnání pak byl Colunga, jenže zblízka zamířil pouze do brankové konstrukce. Sudí Gámez sice nastavil nad rámec řádné hrací doby ještě čtyři minuty, hosté si však žádnou gólovou příležitost nevytvořili. Ba naopak ještě sami inkasovali. Do otevřené obrany vletěl jako uragán Callejon, předložil míč před prázdnou branku Datolovi a bylo rozhodnuto.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

espanyol vyhraje 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele