5. kolo
26.09.2010 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 1:0

Těžko uvěřitelných šestadvacet střeleckých pokusů vyprodukoval Espanyol v honbě za důležitými body proti Osasuně. Nakonec se však ujal pouze jediný, i ten má ale v konečném účtování tříbodovou váhu. Celek z Pamplony naopak svým herním projevem příliš nezaujal a soupeři cestu za vítězstvím téměř nezkomplikoval.

Espanyol si zatím na svém hřišti drží unikátní stoprocentní bilanci a také díky ní po pěti kolech zaťukal na brány elitní šestky Primera division. Espanyol se tentokrát nemohl spolehnout na své tradiční útočné duo Osvaldo - Alonso, které do hry nepustilo zranění, a tak musel od první minuty na trávník mladý forvard Vazquez. Nakonec se právě on stal hrdinou zápasu. První významný moment celého utkání se odehrál už ve 21. minutě. Lolo se totiž na hbitém Vazquezovi vykartoval a oslabený tým nenalezl na účinnou hru domácích recept.

Jediný gólový moment se narodil hned tři minuty po Lolově vyloučení. Devatenáctiletý útočník totiž dokonale využil velmi rozpačitého odkopu Flana a z první poslal míč za zkoprnělého Ricarda. Zbytek zápasu sice dohrál Espanyol v početní převaze, vzruchu před oběma brankami bylo jen poskromnu. Osasuna i přes nepříznivý stav spoléhala na obranu, zatímco domácím nefungovala středová řada, jíž chyběl tradiční dirigent hry De La Pena.

Začátek druhé půle ale přece jen patřil hostům. Pozornost kamerunského brankáře Kameniho otestovali v rychlém sledu Damia a po něm také Monreal, nicméně prvně jmenovaný branku vůbec netrefil a s pokusem jeho kolegy si Kameni bezpečně poradil. Na druhé straně zahrozil Vila, dopadl však stejně jako o pár chvil později střídající Osvaldo, který na Ricarda nevyzrál ani nadvakrát. Espanyol se však nechal poklidným průběhem zápasu ukolébat k pasivitě, na níž málem doplatil. Střídající Lekic měl totiž měl na kopačce vyrovnání, jenže jeho gólovou střelu bravurně vytěsnil Kameni. Více už barcelonský večer nenabídl, přesto měly po závěrečném hvizdu oba celky ke spokojenosti daleko.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele