34. kolo
02.05.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 2:1

V pondělní dohrávce 34. kola se na půdě Espanyolu představili hráči Athleticu Bilbao, kteří měli zálusk na tři body, které by je posunuly na evropské příčky. Z vítězství se ale nakonec radoval domácí celek, který po brankách Osvalda a Alonsa dokázal vyhrát 2:1, když jediným úspěšným střelcem hostů byl Susaeta. Barcelonští se tak dotáhli na rozdíl pouhých tří bodů od Athleticu, který nadále zůstává sedmý, bod za Sevillou a Atléticem Madrid.

Před zápasem se více věřilo hostům, kteří v předzápasových prohlášeních oplývali sebedůvěrou a prohlašovali, že chtějí za každou cenu zvítězit a přiblížit se Evropské lize. Espanyol měl před zápasem více než tristní formu, a tak věřil, že se mu v pondělní duelu konečně podaří získat tři body, které by mu ještě mohli pomoci v boji o Evropu.

A domácí začali velice dobře. Hned ze začátku zápasu se do dvou velkých šancí dostal Alonso a také Javi Martínez, ale baskický brankář Irazioz dokázal dvakrát míč vyrazit mimo bránu.

Ve 35. minutě ale byl brankář hostů již bezmocný. Šťastným střelcem se stal Osvaldo, když jeho přízemní střela zapadla těstě vedle tyčky. Zaznamenal tak již svoji jedenáctou branku v sezóně. Dobrý průběh zápasu si musel užívat také trenér domácích Mauricio Pochettino, neboť ten v týmu potvrdil novou smlouvu do roku 2014.

Radost Espanyolu z vedení trvala ale jen 6 minut, protože ve 43. minutě se gólově prosadil Susaeta. Nejprve byl před hranicí pokutového území faulován Joanem Verduem, díky čemuž byl pro hosty zapískán pokutový kop, kterého se faulovaný sám ujal. Jeho následná prudká střela nebyla zachycena kamerunským brankářem Kamenim, a tak se skóre zápasu vyrovnalo na 1:1.

Těsně před koncem prvního poločasu se ještě domácí domáhali penalty, ke které mělo ve skutečnosti opravdu dojít, neboť Irazioz očividně poslal k zemi Alonsa, ale rozhodčí zůstali i přes mnohé nadávky ledově klidní a nenechali se zviklat.

V druhém poločase naskočil do zápasu hvězdný útočník Athleticu Fernando Llorente a hned se dostal do šance, když se v brejku řítil na Irazioze. Ale španělský reprezentant nedal.

Byli to tak znovu domácí, kteří od té chvíle převzali otěže zápasu. Netrvalo dlouho a vytvořili si velice zajímavé šance, z nichž tu největší měli Osvaldo a Jordi Amat, ale i tentokrát si vylámali zuby na skvělém Iraziozovi.

Zaváhání ovšem napravil v 76. minutě Ivan Alonso . Osvaldo ho skvěle našel příčnou přihrávkou před brankou a Alonso již neměl problém míč dopravit do poloprázdné brány.

Espanyol se tak dostal podruhé v zápase do vedení a tentokrát si ho již dokázal pohlídat. Získal tak tři body, čímž prolomil strašlivou sérií remíz a proher a udělal důležitý krok k závěrečnému boji o pohárovou Evropu, který by byl v případě prohry již zřejmě neuskutečnitelný. Athletic zůstává o tři body před dnešním sokem a nadále ze svého sedmého místa ztrácí na pátou a šestou pozici pouhý jeden bod.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele