4. kolo
21.09.2010 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

CA Osasuna - Real Sociedad 3:1

První baskické derby přineslo atraktivní podívanou, obzvláště dobrou atmosféru v pamplonské fotbalové pevnosti Reyno de Navarra a hlavně zasloužené vítězství Osasuna, která se po třech kolech strádání dočkala nejen prvního vítězství, ale vůbec prvních branek v probíhajícím ročníku španělské nejvyšší soutěže.

Real Sociedead nedokázal navázat na výkony proti Villarrealu, Realu Madrid či Almeríi a na svého soupeře tentokráte vůbec nestačil. Úvodní minuty sice patřili svěřencům Martína Lasarteho, ale po vstřelené brance se postupně útočná aktivita a vůbec kvalita pomalu přesouvala na stranu domácích, kteří v závěru prvního dějství dvěma brankami naprosto otočili průběh zápasu. Ve druhé už Rojilos ovládali hru a brankou Carlose Arandy pojistili své vítězství.

Již ve druhé minutě jen těsně minul branku hlavičkující Miguel Flaño, ale první vážnější ohrožení branky kteréhokoliv brankáře přišlo až v šestnácté minutě, pokud tedy o vstřelené brance lze hovořit jako o ohrožení. Letní posila z Espanyolu Raúl Tamudo se odvděčil svému klubu třetí brankou v sezóně, když mu obrana Osasuny za svá záda prodloužilo dlouhý nákop Claudia Brava a on poté překonal osamoceného Ricarda v domácí brance.

Záhy prosvištěla nad brankářem Ricardem další Tamudova střela, na druhé straně poprvé zahrozil Walter Pandiani, ale Claudia Brava krátce před završením první třetiny utkání nepřekonal. Jeho čas přišel až v osmatřicáté minutě, kdy překrásný centr Nacho Monreala umístil za záda Claudia Brava a srovnal skóre.

Neuběhly ani čtyři minuty a Osasuna se radovala podruhé! Juanfran podnikl jeden ze svých lepších průniků z pravé strany, obešel dva hráče a poslal před branku perfektní prudkou přihrávku, kterou umístil do odkryté sítě Javi Camuñas, jenž zajistil poločasové vedení Osasuny.

Po obrátce už byl Real Sociedad prakticky bez šance, protože domácí kontrolovali hru a nepouštěli baskického rivala do žádné další příležitosti. Byla to naopak Osasuna, která dvakrát zahrozila z kopaček Juanfrana a Camuñase a které se podařilo v čtvrthodinu před koncem vstřelit pojišťující trefu. Po rohovém kopu se míč odrážel všemi směry, nakonec však skončil u Fernanda Soriana, který přesným centrem na zadní tyč vybídl Arandu ke skórování a Carlos Aranda jako kovaný útočník tuto pobídku přijal. Osasuna v závěru bez větších potíží pohlídala dvoubrankové vedení a raduje se ze zaslouženého a velmi důležitého vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele