21. kolo
30.01.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Real Madrid 1:0

Královský Real Madrid padl do područí navarrské Osasuny a vystavěl na pěšinu linoucí se k ligovému prvenství již sedmibodovou překážku. Osasuna hnaná dopředu rozvášněným a bouřícím pamplonským publikem předvedla vynikající a heroický výkon, který vyšperkovala zaslouženým vítězstvím.

Klíčem k úspěchu byl skvělý přístup k hráčům Realu Madrid, kteří napadáni a vystaveni nepříjemnému pressingu neměli dostatek prostoru pro jakoukoliv pozemní kombinaci. Často tedy volili centrované míče, dalekonosné rány a individuální akce, které však narážely jednak na vynikající obranu a jednak na velkou nepřesnost. Když už došlo k přečíslení na herní půlce Osasuny, dokázala se obrana a výborně pracující záloha smrštit do malého prostoru, čímž vzájemně vytvořily takřka neprostupný defenzivní val, navarrskou skálu.

Za neúnavného skandování fanatických fanoušků na Reyno de Navarra se již ve čtvrté minutě dostala domácí jedenáctka k první střelecké možnosti, ale Corova rána po odvráceném přímém volném kopu pouze olemovala levou tyč Casillasovi branky. Dlouho obě jedenáctky soupeřili mezi šestnáctkami, a tak další poznamenání hodnou příležitost viděli fanoušci až ve třiatřicáté minutě. Pandianimu stačilo pouze tečovat míč po krásném pasu Soriana, ale pamplonský útočník jej naneštěstí pro domácí přizvedl moc.

Vzápětí si připsal Real Madrid svou největší příležitost v prvním dějství, když se Karim Benzema rychle uvolnil na šestnáctce a překrásnou ranou k levé tyči sahal po úvodní brance, avšak jeho mžikovou radost překazil famózní zákrok Ricarda. První část představení zakončily vášně na hřišti, které se naštěstí pro oba tábory podařilo kvapem uklidnit.

Po změně stran se dlouho hrálo bez výrazných příležitostí, spíše se bojovalo, avšak o to s větším nasazením a vůlí. Soupeři se spíše přetlačovali a snažili se toho druhého udolat silou a vůlí, nežli technickými schopnostmi a finesami. Souboj byl vyrovnaný, avšak brzy se měl stav změnit.

Krátce po hodině hry se bojující Rojillos dočkali zasloužené sladké odměny v podobě vítězné branky Javiera Camuñase, který využil vynikající načasované příhry Arandy a krásnou ranou o levou tyč poslal domácí do vedení. Real se snažil odpovědět, ale svěřenci José Antonia Camacha makali do sedření kůže. Čekalo se na odpověď, ta stále nepřicházela.

V osmatřicáté minutě mohlo být definitivně rozhodnuto, avšak kapitán Miguel Flaño netrefil po fantastické práci Carlose Arandy branku. Abych tuto situaci uvedl na pravou míru - do střely mu na brankové čáře doslova skočil výborně se navrátivší Xabi Alonso. V samém závěru utkání se Osasuně dařilo odrážet jeden centr za druhým, snažila se co nejvíce kouskovat hru a zastavit madridské útoky i za cenu faulu. Veškerá snaha a bojovnost nepřišly vniveč, neboť se nakonec Rojillos radovali ze zasloužené a hlavně nesmírně cenného vítězství, jímž výtečně zareagovala na příznivé výsledky konkurentů v boji o udržení. A věřte, že vítězství proti Realu Madrid může mít v konečném účtování pořádnou váhu. Totéž samozřejmě platí i v absolutně opačném případě na opačném cípu tabulky...

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (24)

Přidat komentář
PePiG7

0-2Ronaldo,DiMaria

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak akorát se Ronaldo trefí 2x

Reagovat
randi

o gól a budete rádi.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
Krausio_Real_M

1:3 a doufám v gól karima

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
delfin

remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně kluci pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Nastavenie: Rozhodca zápas ukončil v 96. minúte.

Reagovat
smazaný uživatel

real,real chachacha

Reagovat
Stankovic

hmm a kde je ten váš Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamal mě Mourinho zklamal a nechal se ovlivnit kecama vedení aby víc zapojoval Benzemu, kterej prostě nemá fazónu a dneska vyloženě kazil. Vlastně díky jeho nesmyslnému hraní balónu v ofsajdové pozici a to za ním ještě nabýhal arbeloa a ten mohl hrát, padl hned v následné akci gól do sítě realu přitom míč byl rychle rozehrán a obrana nebyla skonzolidována, další bota Benzemi po centru byl úplně sám nikým neatakován a stejně hlavičkoval hodně vedle a za ním nabýhal na jasný gól Cristiano Ronaldo. Vedení by mělo přestat kecat do sestav jinak tu máme Real z před dvou let kdy hráli hvězdy ale né ti co měli formu a hráli jako tým.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre jim tak

Reagovat
smazaný uživatel

s kritikou Benzemy naprosto souhlasím, nemá formu a vše kazí, jak řikáš, zabránil dvoum stoprocentním situacím, kdy špatně vyhodnotil své postavení a pokazil vše. Benzema neměl zustávat na hřišti, místo něj samozřejmě Adebayor, posílení utoku po trojtém střídání absolutně nic nepřineslo...

Reagovat
smazaný uživatel

to to kluci zase pěkně pos*ali... :( nepřesné přihrávky kazili hru. během zápasu se dostali maximálně do jednoho většího tlaku, kdy Osasunu přišpendlili k bráně zhruba na 4 minuty, ale gol z toho nebyl. Zklamání pro mě výkon Adebayora, který nepodržel balon a ani nedokázal nahrát, jednou se mohl dostat do velmi dobré šance, ale zradilo ho zpracování, hold si kluk bude muset zvyknout na španělskou ligu, Ronaldo prakticky neviditelný..

Reagovat
smazaný uživatel

Už se rýsuje neúspěšná sezona... V lize 7 bodů ztráta a ta ještě naroste, protože budou ztrácet častějc než Barca (museli by vyhrát El classico, což nevyhrajou a ani by jim to asi nepomohlo). Ve finále Copa del rey narazí na Barcu a tam dostanou a co se týče LM tak tam až narazí na United, Chelsea nebo Barca tak končí (jakože na 1 z nich prostě musí narazit prostě) přeju jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcaaaaa!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooo 7 bodů, 7 bodů, tra lalááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct ale musím k tomu Realu taky něco napsat.. Benzema je prostě tragický a momentálně v této formě nemá v realu co dělat. CR nelze upřít kvality, ale s jeho přístupem a bojovností za ty prachy co stál to je opravdu k smíchu.. Líbí se mi Ozil (jeho přehled) a Di Maria (jeho bojovnost, i kdyz sem tam pokazí), nějak si nemůžu zvyknout na pomalého Khedirru (který ale jinak vybojuje spoustu míčú) nebo rychlého ale kazivšího Lasse :-) Real mi přijde úplně neškodný pokud není hodně podporován Marcelem, který se nebojí vyvézt míč. Je trochu škoda že Ramos nehraje víc na křídle kde by podporoval neustále útok... Hra Realu je teď dopředu kostrbatá, chybí myšlenka a s tímto výkonem co předvedli nyní dostanou výprask jak od Lyonu tak od Barcy v poháru... Adebayora těžko hodnotit, přeci jen to je jiná liga potřebuje se adaptovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor nehrál, takže nemá kde vzít formu. Benzema je lajdák, už v Lyonu hrál hroznou tužku a kazil co se dalo. 80% procent Benzemy v Lyonu byl Juninho a jeho centry, on sám byl tragickej. Nechápu tu sumu kterou rela zaplatil. To i Bony W. ze Sparty mi přišel techničtější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele