14. kolo
04.12.2010 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - FC Barcelona 0:3

Promrzlí fanoušci na Reyno de Navarra viděli své miláčky bojovat, makat a dřít a odměnili je zaslouženým závěrečným potleskem patřícím poraženému mužstvu. Osasuně se nepodařilo uhrát ani bod, přesto dokázala míčové kouzelníky z Katalánska držet na uzdě.

Barceloně se i přesto podařilo vsítit tři branky, které jsou vyjádřením mírného tlaku a nesporné technické vyzrálosti hostů, která z týmu Blaugranas přímo čišela a byla v kontrastu s náročným bojovým duchem Osasuny. Tři argentinské body si připsal Lionel Messi, který nejenže připravil perfektní přihrávkou úvodní trefu pro Pedrita, ale sám vstřelil dvě branky.

Rezistence pamplonského mužstva trvala šestadvacet minut. Tak dlouho nedokázali svěřenci José Antonia Camacha pustit obhájce titulu do pokutového území, tak dlouho jej držela daleko od své svatyně. Právě v šestadvacáté minutě přišel první rychlý úprk do otevřené obrany, skvělá přihrávka Lionela Messiho do ulice mezi čtyřmi beky Osasuny, skvělé zpracování míče a zabijácké zakončení třiadvacetiletého křídla Pedra Rodrígueze.

Rodák z Kanárských ostrovů a jediný fotbalista, který dokázal dát gól ve všech klubových soutěžích této planety v jedné sezóně se parádní přihrávkou podílel na další skvělé akci o několik minut později, kdy společně s Davidem Villou vymyslel výbornou šanci pro Lionela Messiho, který z menšího úhlu trefil vzdálenější tyč Ricardovy branky.

Osasuna měla v prvním dějství jednu jedinou vážnější příležitost, v níž se objevil zkušený středopolař Fernando Soriano, jehož vybídl ke střele fantastickým pasem Víctor Valdés, který se rozvzpomenul na časy chyb v rozehrávce a připravil svému soupeři dobrou šanci. Jednatřicetiletý odchovanec aragonské kopané nabídnutou šancí pohrdl, ve snaze přehodit Valdése míči neudal potřebnou energii a poslal jej zpátky k Valdésovi, který si jaksepatří oddechl.

Druhé dějství v mnohém připomínalo první část. Dvacet minut se na trávníku nic nedělo, ale poté udeřila klidná a rozvážná Barcelona, konkrétně rosarijský génius Lionel Messi, kterého poslal do samostatného úprku na branku Osasuny výbornou přihrávkou David Villa. Messi si poradil tak, jak je jeho nejlepším zvykem, vsítil podél padajícího Ricarda branku.

O chvíli později mu utekl v nejnevhodnější chvíli unikl míč poté, co prošel celou obranou až před brankáře Ricarda. V třiaosmdesáté minutě se dočkal zasloužené odměny za svou snahu, a to pokutového kopu. Ve velkém čtverci jej fauloval Sergio Fernández, čímž mu nabídl šanci dát již svou patnáctou branku. Fakt, že se postavil k exekuci pokutového kopu svědčí o tom, že již vědomě začíná bojovat o korunku krále střelců.

Záhy mohl přidat čtvrtý zářez David Villa po přihrávce Pedra, ale Ricardo skvěle vyběhl. V závěru ještě provětral svou pravačku Bojan Krkič, avšak jeho rána jen těsně minula pravou tyč pamplonské svatyně. Barcelona si připsala zasloužené vítězství, výlet autobusem do Pamplony se tak určitě vyplatil.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (15)

Přidat komentář
ronaldinho_10

Po předchozích výhrách 8:0 v Almerii a včera 5:0 s Numancí nebo kdo to byl , bude hlavní tento zápas nepodcenit...

Tipuju to na 1:3 (Pandiani - Messi, Villa, Iniesta)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 (2x messi,2x villa ,Bojan)

Reagovat
smazaný uživatel

0 4 Messi.Pedro,Messi,D.Villa

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

budme realisti , osasuna vie byt tiez pekne neprijemna .. 0:2 .. pedro , messi

Reagovat
smazaný uživatel

1 1 .. barca na sněhu ? :D tam hazena neuspeje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

zápas odložen :)

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
Petřík-FCB

Barca bude hrát nejspíš dnes ve 22:00, pokud se nedostaví na stadion do 20:30 body budou rozděleny jako při remíze...a od 15:45 už by měli v barceloně létat, takže by to měli stihnout...otázka je, jaký vliv to bude mít na hrače...

Reagovat
smazaný uživatel

akoze je to pekny humus ked niaky sasovia stavkuju a nakoniec my si mame delit body ked sa nedostavime dovtedy a dovtedy do osasuny , co ked ten autobus chyti defekt alebo nieco podobne .... mali to proste prelozit a basta ... ale vymyslat sra*ky to ide ludom fakt bravurne ....

Reagovat
Filipow

Jelikož je tam sníh, tak se budu držet při zemi, 0:2. Messi a (snad) Pedro!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro mi to vyslo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele