30. kolo
03.04.2011 21:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

CA Osasuna - Atlético Madrid 2:3

Ve 30. kole La Ligy prohrála domácí Osasuna Pamplona ve strhujícím utkání 2:3 s Atléticem Madrid. Domácí dostal do vedení Kike Sola, jenže poté přišel hattrick Diega Da Silvy Costy.

V 80. minutě nakonec snížil Javad Nekounam z pokutového kopu. Atlético se tak nadále drží v těsné blízkosti za Sevillou a pokusí se vybojovat si z posledních kolech místo v Evropské lize. Osasuna se i přes porážku pohybuje uprostřed tabulky, a pokud ji nepotká extrémní výpadek formy, měla by se bez větších potíží udržet v La Lize i pro příští sezónu.

Diváci na stadionu Reyno de Navarra sledovali zápas, který byl od první minuty až do konce doslova strhující. V 15. minutě se do velké šance dostal domácí hráč Soriano, kterého ale skvělým zákrokem vychytal David De Gea. Soriano se dostal ještě ke dvěma dorážkám, ale i s těmi si mladý brankář poradil.

Sorianovi vůbec patřila celá úvodní půlhodinovka, neboť ve 30. minutě znovu zahrozil, ale jeho střela letěla mimo bránu. Jeho řešení situace bylo možná zbrklé, neboť měl hodně prostoru a času, a tak mohl ze své šance vytěžit více. O minutu později se ale už domácí gólu dočkali. Po skvělé kombinační akci uprostřed hřiště se míč dostal až k Alváru Cejudovi, který přesně přihrál Solovi, a ten poslal míč za záda Davida De Gei.

Jenže vedení domácích nemělo dlouhého trvání. Ve 38. minutě Juanfran vyslal parádní přihrávku mezi obránce Pamplony, kam si naběhl Diego Costa, a ten poslal míč kolem brankáře Ricarda. Skóre tak bylo 1:1. Ve druhém poločase bylo Atlético Madrid živější a jejich aktivita přinesla ovoce. V 60. minutě si Raúl García všiml nabíhajícího Costy, a tak mu přihrál skvěle do běhu. Costa si přihrávku bez potíži zpracoval a míč uklidil ke vzdálenější levé tyči.

A za tři minuty se skóre měnilo znovu. Osasuna rozehrála nepřesně, a ztratila tak lacino míč uprostřed hřiště. Toho se chopil znovu Mario Suarez a dobrou přihrávkou znovu našel Costu, který s klidem zamířil mezi Ricardovy nohy, a zkompletoval tak svůj hattrick.

A pro Osasunu mohlo být ještě hůře. V 77. minutě Nacho Monreal fauloval Josého Antonia Reyese před hranicí pokutového vápna, ale bývalý hráč Arsenalu svůj pád šikovně natáhl, čímž zmátl rozhodčího, neboť ten v zápětí, k nelibosti domácích fanoušků, odpískal penaltu pro Atlético. Zahrával ji sám faulovaný Reyes, ale spravedlnost tentokrát nebyla slepá, neboť jeho střelu Ricardo bez problémů vykryl.

Do konce zápasu zbývalo 10 minut, když se věci začaly dramatizovat. Osasuna zahrávala přímý kop, jenže Tiago zahrál ve zdi rukou, a neboť přitom byl ve svém pokutovém území, byla proti Atléticu nařízena penalta, kterou bez problémů proměnil Javad Nekounam.

A zatímco v té chvíli se naděje pamplonských rozzářily, o pět minut později zase pohasly, neboť jejich obránce Sergio uviděl červenou kartu za úmyslný úder loktem do obličeje Diega Costy. Poslední šancí zápasu byla střela domácího Camuňase, ale jeho pokus těsně minul branku hostů, a tak madridští udrželi výhru 3:2, a mohli se tak radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele