4. kolo
21.09.2010 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 3:0

Athletic Club bez větších potíží porazil Mallorcu a vyhoupl tam kam podle předpokladů a kvality kádru jednoznačně patří, tedy na špici tabulky. Baskičtí Lvi svěřence někdejšího výborného dánského fotbalisty Michaela Laudrupa k pražádnému ohrožení branky.

Úvodních dvacet minut patřilo velmi aktivnímu středopolaři baskického celku Javimarovi, který hnedle třikrát prověřil pevnost zdi jméneme Dudu Aouate a v jednom případě i pevnost reklamních panelů vedle. Další skvělou příležitost měl mladičký supertalent Muniain, který svým průnikem z pravé strany a zejména dobrou střelou zaměstnal nohy a paže brankáře Mallorcy Dudu Aouateho.

Klíčový okamžik utkání přišel minutu před koncem prvního dějství. David Lopéz poslal do pokutového území z pravé strany levačkou prudký falšovaný přízemní centr, který k překvapení všech proletěl šestnáctkou a skončil u levé tyče překvapeného a zároveň naprosto bezmocného Aouateho.

Athletic Club byl i ve druhém dějství aktivnější, než hostující celek a dvaašedesáté minutě se dočkal navýšení náskoku. Opora Mallorcy, kvalitní stoper Nunes zahrál v pokutovém území rukou a to neuniklo pozornosti hlavního sudího, který neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop.

Exekuce penalt je však pro hráče Athleticu obrovské utrpení, v minulé sezóně se z penaltového puntíku prosadili jen v několika málo případech a u exekuce samotné se vystřídal snad celý tým. Nyní se k mičudě postavil stoper Mikes San José, který celé léto trénoval jenom střílení penalt, a podařilo se. Athletic zdvojnásobil vedení a mířil za třemi body.V závěru ještě přidal třetí branku po Susaetově centru a následné zablokované střely Fernanda Llorenteho z dorážky Iñigo Pérez.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele