5. kolo
25.09.2010 22:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 1:3

Až do posledních vteřin museli fotbalisté Barcelony bojovat o tři body na půdě Athleticu. Zápas sice dlouho drželi pod kontrolou, v poslední minutě ovšem snížil Gabilondo a vykřesal tak svému týmu jiskřičku naděje. Tu ovšem definitivně uhasil z protiútoku Busquets.

Vývoj zápasu výrazně ovlivnila situace ze 34. minuty. Ostrým zákrokem se proti Iniestovi prezentoval Amorebieta a předčasně putoval pod sprchy. Katalánci dokázali přesilovou hru do nejmenšího detailu využít a drží tak kontakt s ligovou špicí. Hosté byli především po změně stran výrazně aktivnější.

Už ve 13. minutě visel gól doslova na vlásku. Přízemní střelu Iniesty dokázal Iraizoz vyrazit pouze před sebe, kde ji obratem zpět na branku napálil Villa, ale rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Následně se k parádní ráně odhodlal Pedro, ale Iraizoz mu reflexivním zákrokem zkazil gólovou radost. Domácí za vytrvalého deště nehráli vůbec špatnou partii, působili hodně sympaticky a po půlhodině hry vytěsnil Valdes nepříliš razantní pokus Llorenteho, střela Martineze pak vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi.

Po vyloučení se aktivita přesunula zcela jasně na kopačky svěřenců trenéra Guardioly. V nastavení první půle ještě z dobré pozice pálil Villa, jeho projektil však pouze prolétl nad břevnem. Začátek druhé půle se odehrával výhradně na polovině domácích, ovšem s jednou výjimkou, sám před Valdesem se najednou zjevil San Jose, ale nastřelil jenom tyč. ak už úřadovala Barcelona. Dalekonosný pokus Piqueho ještě stihl Iraizoz vyrazit, o dvě minuty později už ale byl poprvé nucen lovit míč ze sítě.

Pěkná kombinace začala u Iniesty, který pěknou kolmicí nael Villu, ten z první prostrčil na lépe postaveného Keitu, který otevřel gólový účet zápasu. Dominanci Barcelony dokumentovaly rovněž další nevyužité šance Villy, nebo tyč v podání Iniesty. Druhý hřebíček do rakve Athleticu pak zasadil v 74. minutě Xavi, jehož tečovaná rána zpoza šestnáctky nedala Iraizozovi žádný nárok. Poměr sil na trávníku se vyrovnal tři minuty před koncem. Villa zbytečně dohrál souboj s Gurpeguim, udeřil ho pěstí do obličeje a dovršil tak svůj nepovedený večer. Hned vzápětí navíc snížil Gabilondo, ale na zvrat nebyl čas. Do otevřené obrany navíc přidal podpis pod výhru Katalánců uzdravený Busquets.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

ty fandíš reálu co .pro barcu 0 -5

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Barca, škoda Villy!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele