11. kolo
22.11.2009 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Valladolid 3:1

Dvě rychlé Nilmarovy branky v úvodu první a druhé půle zlomili odpor Valladolidu, který podlehl na El Madrigal místnímu Villarrealu celkem jasným rozdílem 1:3. Slušně zaplněné ochozy mohly sledovat na španělské poměry průměrné utkání, v němž diktovalo tempo domácí mužstvo, které potvrdilo výtečnou formu z posledních týdnů.

Zápas začal minutou ticha, kterou přítomní vzpomněli na dalšího zesnulého fotbalistu, jímž byl mexický reprezentant Antonio De Nigris, který dres Villarrealu dříve oblékal. Poté už následovaly minuty věnované příjemnějším záležitostem spojených s kopanou.

Partii rozehrál lépe domácí Villarreal, který se dostal do mírného tlaku, který vyjádřil brzkou brankou Nilmara, který zužitkoval pěkný centr Escudera na zadní tyč. I další minuty nasvědčovaly vítězství Villarrealu, který lépe kombinoval a prezentoval se rychlým tempem, které bohužel postupem času uvadalo. Valladolid si i přesto nedokázal vytvořit žádnou vážnější příležitost, nepočítaje střely Nivalda zpoza šestnáctky, s níž neměl Diego Lopéz žádný problém.

V závěru prvního dějství mohl přidat druhou branku italský kanonýr Giuseppe Rossi, jehož střelu zneškodnil parádním výběhem Justo Villar. Paraguayský reprezentační brankář byl u prvního klíčového okamžiku druhé půle, když jeho zaváhání při výběhu za míčem využil ve prospěch Villarrealu brazilský útočník Nilmar, který hlavičkou přehodil vyběhnuvšího brankáře a dodal svým spoluhráčům a fanouškům klid. Je nutno pochválit stopera Diega Godína, který Nilmara do této šance výborným pasem vyslal.

Netrvalo to dlouho a velmi dobře hrající Villarreal si připsal i třetí přesný zásah. Rossi zpracoval míč pro Nilmara, který mu jej vrátil hlavičkou za záda obránců a italský kanonýr švihl míč nechytatelnou ránou do sítě. Valladolid se ale o několik minut později také dočkal.

O branku se postaral asi nejaktivnější hráč Valladolidu v zápase Diego Costa, který využil velkého zaváhání Marcana, jenž pomalou malou domů vyřadil ze hry i vyběhnuvšího Diega Lopéze, a tak mohl bez větších potíží umístit míč do odkryté svatyně právě portugalský útočník ve službách hostí.

I přestože byl Villarreal v celém zápase lepším mužstvem, mohl si utkání dosti zkomplikovat. Střídající Manucho byl totiž u dvou brankou zavánějících šancí. Nejprve prověřil prudkou ranou reflexy a pohotovost Diega Lopéze, který musel i posléze rychle zareagoval proti jeho náhlé teči. Jistý španělský brankář však drama nedopustil. Na druhé straně ještě prověřil Villara z přímého kopu skvěle hrající Giuseppe Rossi, patrně nejlepší hráč domácího výběru v zápase.

Villarreal díky jasnému vítězství přeskočil svého dnešního soupeře v tabulce a pokračuje ve spanilé jízdě za návratem na špici tabulky. To Valladolid stále balancuje na hraně sestupu, tato sezóna pro něj nebude jednoduchá.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele