22. kolo
13.02.2010 22:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 2:1

Přenádherné fotbalové představení a parádní ukázka snad všeho, co kopaná může nabídnout. Napětí, skvělé souboje, skvostné tempo, nádherné branky a fotbalové okamžiky, sporné momenty, závěrečná divočina a krásná kopaná - tato všechna slova mohou v krátkosti charakterizovat klání mezi Villarreal a Athleticem Club, které nakonec skončilo možná trošku nezaslouženým vítězstvím domácího celku.

V domácím dresu exceloval obránce Joan Capdevila, útočník David Fuster a zejména zkušený brankář Diego Lopéz, který v závěru utkání chytil Andonimu Iraolovi pokutový kop. Samotný konec utkání byl plný nemístných emoci, kvůli nimž byla vyloučena hned trojice hráčů.

Utkání začalo ve svižném tempu, načež měl v úvodních minutách více ze hry domácí celek, který se osobou železného Joana Capdevily radoval z první branky utkání. David Fuster poslal na stojícího Roberta Pirése rychlou přihrávku, kterou francouzský středopolař nechal projít až k Joanu Capdevilovi, který bez větších potíží prostřelil bezmocného Gorku Iraizoze.

Baskičtí Lvi se rychle vzchopili a odpověděli Llorenteho nepříjemným pokusem. Ve čtyřiadvacáté minutě, po chvílích klidu a několika nevýrazných náznaků šancí z obou stran, přišel parádní gól Igora Gabionda, který se jistojistě stane ozdobou tohoto kola. Jednatřicetiletý levý záložník se asi třicet metrů před brankou ledabyle obrátil, podíval se na branku a vymetl všechny pavouky v Lopézově brance. Krásná oslava nedávných narozenin! Další akci hostujícího celku zastavil nesprávně odpískaný ofsajd. Ostatně sudí se v tomto utkání nijak nepředvedli a nelze je hodnotit kladně.

Vše nasvědčovalo tomu, že odejdou obě mužstva do kabin za vyrovnaného stavu, ale perfektní Caniho kolmice na Nilmara tuto iluzi vyvrátila. Brazilský útočník vyhrál souboj jak s Iraolou, tak s vyběhnuvším Iraizozem a poslal svůj tým do vedení.

Po obrátce byl aktivnější Athletic Club. Druhý poločas sice otevřely dvě Nilmarovy šance, ale větší příležitosti byly k vidění na druhé straně. Z přímého volného kopu to zkoušel Javi Marínez, leč neuspěl. Velká šance se hostujícímu mužstvu nabídla v závěru utkání, ale v této sezóně skutečně hodně naivní exekutor Andoni Iraola opět neproměnil penaltu. V závěru vzplanuly vášně mezi prvně faulujícím Javim Martínezem a oplácejícím Diegem Godínem, kteří se po zásluze šli předčasně osprchovat. V samotném nastavení pak byl ještě vyloučen frustrovaný Orbaíz.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele