27. kolo
21.03.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - UD Almería 2:0

Fotbalistům Valencie se opět dýchá o něco lépe. Po trefách dvou španělských reprezentantů Silvy a Maty přehrála Almerii 2:0 a završila tak svůj veleúspěšný týden. Ve čtvrtek totiž v Evropské lize odstavila z cesty německé Brémy.

Tento zápas navíc ukončil nepříznivou sérii Valencie. Ta se pět utkání včetně zápasů v Evropské lize nedočkala výhry a až nyní nepříznivou řadu prolomila. Náskok na čtvrtou Mallorcu tedy nyní činí čtyři body a vyhlídky na účast v Lize mistrů stále nabírají reálnějších obrysů. Nedělní zápas ovšem svěřenci kouče Emeryho odehráli v naprosté pohodě. Góly sice padaly až ve druhé půli, rozhodnuto ale mohlo být už mnohem dříve.

Domácí fotbalisté si totiž vytvářeli doslova jednu větší šanci než druhou. Už ve druhé minutě připravil Silvu o gólovou radost vynikajícím zákrokem hostující gólman Alves. Z následného rohového kopu pak hlavičkoval Baraja a Alves měl opět plné ruce práce. Fantastickým zákrokem jednou rukou ovšem uchránil svůj tým od pohromy. Po kombinaci Hernandeze s Villou pak z nadějné pozice pálil opět Silva, Alves byl ale zase připraven.

Na konci první půle přišla jedna z vážnějších šancí Almerie. Piatti ale hlavičkoval po rohovém kopu nad. Matův gól z ofsajdu pak nebyl uznán. Velká euforie tak na stadionu Mestalla propukla až v 63. minutě. Silva ve vápně elegantně uvolnil Matu a ten nedal Alvesovi žádný nárok. Definitivní pojistku valencijského vítězství pak přidal krátce poté Silva. Ten dostal ve vápně trochu více prostoru, svou přihrávkou chtěl hledat Villu, nakonec ovšem vystřelil a vymetl pavučiny v Alvesově svatyni. Na konečné výsledku už nic neměnila ani obrovská šance Piattiho.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele