33. kolo
17.04.2010 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Sporting Gijón 3:0

Nesmírně důležité vítězství v boji o Ligu mistrů pro sebe urvala FC Sevilla. Ta si proti průměrnému Gijonu nedělala zbytečné potíže a vyprovodila ho vysoko 3:0.

Domácí se mohli těšit z výtečného startu a zásluhou Kanouteho se záhy dostali do vedení. Tato branka pomohla i dalšímu vývoji a znamenala snadné tři body pro tým z Andalusie. Díky nim se nyní Sevillané velebí na čtvrtém místě s drobným náskokem před Mallorcou. Ta ovšem má ještě nedělní zápas k dobru. Sporting ještě nemá záchranu úplně jistou a připsal si další porážku v řadě. Přesto by se jeho sestup rovnal téměř zázraku v současné situaci.

Sevilla začala ve velkém stylu. Neuběhly ještě ani čtyři minuty a sudí Pérez měl odpískat penaltu za ruku jednoho z hostujících hráčů. Ačkoliv jeho píšťalka v tomto případě zůstala němá, na první branku se i tak nečekalo dlouho. V osmé minutě se totiž malijský útočník Kanouté dostal do výborné pozice a i přesto, že jeho první pokus dokázal brankář Colinas vyrazit, na dorážku už byl krátký. Poté to šlo s Gijonem už jen z kopce. Červenou kartu obdržel Bilic a poslal svůj tým do deseti.

Netrvalo dlouho a Sevilla málem nabídnuté přesilovky využila. Navasův centr proskotačil na kopačky Luise Fabiana, který ovšem mířil těsně nad. Na druhý gól se tak muselo čekat až do dalšího dějství. Centr Adriana usměrnil právě Luis Fabiano prudkou hlavičkou podruhé za gólman Colinase. Jedinou vážnější šanci Gijonu měl Arnolinu, jeho hlavičku zpacifikoval brankář Palop. Zanedlouho poté byl vyloučen další hráč Sportingu. Jose Angel zasáhl Nebředa do tváře a putoval předčasně pod sprchy. Z následného přímého kopu navíc Cala po Negredově přiťuknutí stanovil konečné skóre na 3:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele