13. kolo
05.12.2009 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Real Valladolid 1:1

Naděje Sevilly na titul dostaly další pořádnou facku. Po nedávné remíze s Málagou nevyzrála na domácí půdě ani na Valladolid. Uhrála s ním pouhou remízu 1:1.

A to ke všemu byli hosté třem bodům blíže. Do vedení je krátce po půlhodině hry poslal angolský forvard Manucho, nicméně vzápětí svou nedbalostí vrátili soupeře ho hry. Nejprve putoval předčasně do sprch Fernandez, poté se navíc dopustili faulu ve vápně, který s přehledem potrestal kanonýr Luis Fabiano. Dělba bodů však mnohem více těší Valladolid.

Hosté navíc vstupovali do tohoto střetnutí s pouhými dvěma výhrami a promrhaným zápasem minulé kolo s Tenerife. V něm vedli už 3:0, aby nakonec odcházeli po výsledku 3:3 se svěšenými hlavami. Svěřenci kouče Mendilibara ovšem zabojovali a své předchozí zaváhání napravili. Do utkání viditelně nastoupili s taktikou dobré obrany, a to jim zejména zpočátku přinášelo ovoce. Šancí mnoho nebylo, ačkoliv tlak Sevilly byl obrovský. Valladolid čekal na vhodnou příležitost k brejku a také se jí dočkal.

Na precizně mířený centr Diega Costy si naběhl Manucho a nesmírně přesnou hlavičkou rozradostnil skupinku hostujících příznivců. Jenže outsider se případného vítězství evidentně zalekl. Borja Fernandez brutálním způsobem zajel do Perottiho a poslal svůj tým do deseti. Červená karta však byla dle objektivního názoru dost přísná. Další pohroma nastala těsně před přestávkou. Marcos srazil Navase v pokutovém území a rozhodčí Burrull se nezdráhal ukázat na penaltový puntík. K míči se postavil Luis Fabiano a přízemní ranou rozvlnil síť.

Psychologicky to byl pro domácí ideální moment ke skórování. Do začátku druhé půle vstupovala Sevilla s výhodou jednoho hráče v poli navíc, což jí otevíralo více prostoru ke tvorbě. Předpoklady se potvrdily. Sevilla dominovala a vytvořila si bezpočet vyložených šancí. První velkou šanci spálil Perotti, když zblízka netrefil Villarovu klec. Po něm nadvakrát neuspěl ani Luis Fabiano a nervozita se začala lepit na kopačky hostitelů. Postupně se osměloval také Valladolid a k vidění byl opravdu dramatický závěr. Ve zřejmě největší šanci však mířil Pelé těsně nad a oba celky se tak rozešly smírně 1:1.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

další zbytečná ztráta bodů!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele