2. kolo
13.09.2009 19:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Real Valladolid - Valencia CF 2:4

Netopýři jsou v úvodu letošního ročníku La Ligy ve velmi dobré formě. V dnešním klání na půdě Valladolidu předvedli svěřenci Unaie Emeryho týmový výkon, výborně napadali rozehrávku domácích, skvěle kombinovali a stříleli krásné branky. Po dvou kolech je tak bilance Valencie stoprocentní.

První minuty sice patřili Valladolidu, ale z úvodní branky se radovala hostující jedenáctka. U začátku i konce gólem zakončené akce byl David Silva. Španělský reprezentační záložník vybídl svého spoluhráče Juana Matu k ukázce jeho dovedností a šikovný záložník neváhal. Pohlédl na do pokutového území nabíhajícího Davida Silvu a poslal mu přesný centr. Silva míč umístil do sítě a mohl v objetí svých spoluhráčů oslavovat.

Chvíli poté polechtal brankovou konstrukci po dobrém průniku skrz pokutovým územím David Villa. V osmadvacáté minutě zavítala k hráčům Valladolidu naděje na bodový zisk. Poseděla, popila, aby o pět minut později nadobro odešla.

Nauzet Alemán sice dorazil do sítě ránu Fabiána Canobbia a vyrovnal, ale o několik minut později de facto rozhodl David Villa. Mezitím vyburcoval fanoušky pěknou individuální akcí David Costa, ale jeho střela byla velmi nepřesná. Nejdůležitější moment utkání přišel v pětačtyřicáté minutě...

Haris Medunjanin vybídl dobrým pasem ke skórování Jonathana Sesmu, který se na šestnáctce otočil a napálil míč na Moyovu branku. K jeho překvapení byl španělský brankář již za jeho zády a tvrdou ránu hrudí vyrazil. Ohrané a pravdivé "Nedáš - dostaneš" platilo i v této situaci. Míč se totiž rychle dostal na druhou stranu hrací plochy, kde perfektní finální přihrávku Évera Banegy zužitkoval Juan Mata.

Druhá půle začala v dobrém tempu. Již v pětapadesáté minutě zvýšil náskok na z pohledu Valladolidu hrozivých 1:4 David Villa, který využil precizní přihrávky Miguela a vstřelil svou druhou branku v utkání. On a David Silva byli nejspíše nejlepšími hráči Valencie na hřišti.

V dalším průběhu utkání se několikrát ukázali oba brankáři, ale více práce měl Jacobo. Naštěstí jsme mohli vidět ještě jednu branku, která stála zato. Font nádherně sklepl míč Medunjaninovi, který parádní přihrávkou nedal Manuchovi šanci nedat. Valladolid sice snížil stav na rozdíl dvou branek, ale do závěrečného hvizdu neměl žádnou větší šanci. Když už se odvážili hráči Pucely vystřelit, byl na místě Moya. Jeho brankářské umění otestoval několikrát Manucho, kterého můžeme bez obav označit za nejlepšího hráče Valladolidu v utkání.

Jeho kolega a protihráč Jacobo se musel činit ještě při dvou velkých příležitostech Valencie. Nejprve dobře vyběhl proti Davidu Silvovi, aby se na prahu osmdesáté minuty blýskl účinnou robinsonádou proti střele Davida Villy. Tomuto umístěnému pokusu předcházela skvělá přihrávka a práce střídajícího Joaquína.

Do konce utkání nám nabídli hosté ještě jednu zajímavou šanci, ale novic v sestavě Netopýrů Jordi Alba nezachoval na pokutovém puntíku potřebný klid a nikým nehlídán nasměroval míč do reklamních poutačů. Oba týmy pak zápas jen dohrávali, o vítězi a poraženém bylo dávno rozhodnuto.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1 Villa

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2x Manucho - Mata)

Reagovat
smazaný uživatel

VALENCIA CF!!!!

Reagovat
mike.84

Mata - budoucí nejlepší krajní založník na světě s Giovincem

Reagovat
smazaný uživatel

Albiol jak sem čekal je skoro zapomenut. at žije Angel Dealbert

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele