26. kolo
14.03.2010 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Real nechal zapomenout na vyřazení v LM a rozdrtil Valladolid

Bílý balet si udržel vedení v La Lize, poté co přejel ve Valladolidu domácí "blanquivioletas" v poměru 4:1. Střelecky se zaskvěl autor hattricku Higuaín. Kromě domácích se zápas příliš nepovedl ani rozhodčímu Mejuto Gonzálezovi.

Na rozdíl od postupu do čtvrtfinále do LM se Realu alespoň po šesti letech podařilo zvítězit nad Valladolidem na jeho stadionu José Zorrilla. Vedle střelecky disponovaného Higuaína, který odpověděl na dálku krajanovi Messimu, předvedl další skvěle zahraný přímý kop Cristiano Ronaldo, který uzavřel gólový účet hostí. Domácí vlastně nevstřelili ani branku, neboť jediný zásah si připsal do vlastní svatyně odrazem Albiol.

Bílý balet nastoupil s dvěma změnami - ve středové řadě nahradil Gutiho Van der Vaart a na levého beka se posunul Marcelo, Ramos nastoupil na stoperu a vpravo hrál Arbeloa. Domácí nastoupili oproti očekávání s více změnami. Kapitána Marcose nahradil Pedro López, záloha měla složení Pelé - Lázaro - Nauzet - Marquitos, na spojce nahradil Cannobia Medunjanin.

Po uctění památky španělské spisovatelské legendy a velkého fanouška Valladolidu Miguela Delibese v podobě minuty ticha a vypuštění holubice se domácí pustili bez respektu do slavného rivala. Už v 5. minutě měl sudí González zapískat penaltu po faulu Ramose na Nauzeta. Presink, důraz a někdy i zbytečná tvrdost společně s poměrně volným průběhem zápasu ze strany rozhodčího na Real platily, takže se příliš v úvodních dvaceti minutách do šancí nedostával.

Ve 21. minutě se dokonce střela Medunjanina otřela o tyč Casillasovy branky. O tři minuty zneškodnil na druhé straně dvojí pokus Ramos brankář Villar. Přesto se Real ve 27. minutě dostal do vedení. Cristiano Ronaldo s přispěním Costy ve zdi z přímého kopu vymetl pavučiny v růžku valladolidské branky. Dalších deset minut pokračovala bez příležitostí tvrdá hra domácích. Ve 37. minutě nadvakrát střílel Ronaldo, ale nic z toho nebylo.

O minutu nato mohli skórovat domácí, ale pěknou střelu Pelého vyrazil na tyč. Ve 42. minutě po akci Higuaína pálil Van der Vaart, ale Villar jeho ránu vyrazil na roh. Holanďan se předvedl v poslední minutě první půle. Jeho přímý kop našel Higuaína, který uklidil míč do sítě a zvýšil vedení hostů.

Druhé dějství začal aktivně Real, nebezpečný centr Higuaína srazil brankář Villar. V 51. minutě už byl rozdíl třígólový. Xabi Alonso nacentroval míč, Cristiano Ronaldo prodloužil a Higuaín se trefil podruhé. Následně Mejuto González odpustil domácím penaltu a Ramosovi druhou žlutou, poté co stoper Realu zahrál rukou ve vápně.

Domácí však nehodili flintu do žita a v 58. minutě snížili. Arbeloa poslal míč ukvapeně Casillasovi, přihrávku využil Nauzet, jeho střelu brankář Realu vyrazil, ale přímo do Albiola, který míč srazil do vlastní sítě. Hosté zareagovali tlakem, který vyústil ve dvě šance Ronalda. Portugalec nejprve těsně minul levačkou valladolidskou svatyni a vzápětí po krásné narážečce s Van der Vaartem střílel do brankáře Villara.

Přesto nápor Realu přinesl ovoce. V 66. minutě Cristiano Ronaldo napálil v ostrého úhlu míč na branku, Viilar vyrazil jen před Higuaína a ten zkompletoval hattrick. O chvíli nato překonal Nauzet Casillase, ale na čáře zachránil Albiol. Následovala řada střídání, na hřiště se dostal po dlouhé době i Gago. Další střídající, Raúl, takřka skóroval popáté, Villar ale zachránil.

Po několika menších šancí hostí měl poslední šanci domácí Pelé, jehož přímý kop orazítkoval břevno Casillasovy branky. Real výhrou udržel vedení v tabulce před dotírající Barcelonou, Valladolid se dostal na předposlední místo.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1x

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

no typujem to na 0:3 Hala Madrid!!!!!

Reagovat
VojtovaChelsea

v článku je chyba:......předvedl další skvěle zahraný přímý kop Cristiano Ronaldo, který uzavřel gólový účet hostí.

Ronaldo skóre neuzavřel ale otevřel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele