33. kolo
18.04.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real zdolal Valencii a stáhl náskok Barcelony

V hitu 33. kola La Ligy si Real bez problémů poradil se třetí Valencií a po gólech Higuaína a Cristiana Ronalda si připsal další výhru. Bílý balet se tak ocitl na bod od vedoucí Barcelony. Netopýrům z Valencie se naopak ztenčil náskok před dalšími uchazečemi o Ligu mistrů.

Real před domácím publikem nezaváhal a po celý zápas měl převahu, která se promítla v každém poločase jedním gólem jeho nejlepších střelců, Higuaína a Ronalda. Hosté si příliš šancí nevytvořili, a tak odjeli ze stadionu Santiago Bernabéu s prohrou, která mohla být ještě vyšší nebýt výborného výkonu brankáře Césara.

Domácí vyřešili složení záložní řady nasazením Gaga k Van der Vaartovi, Gutimu a Xabimu. Do obrany se stáhl Marcelo na úkor Garaye. Hosté učinili dvě změny, v defenzívě nahradil Marchenu Maduro, místo Barajy nastoupil od začátku Banega.

Utkání začalo svižně z obou stran, první zahrozil střelou z hranice vápna Van der Vaart, ale mířil nad. O chvilku nato zneškodnil César přízemní pokus Marcela. Velikou možnost měl ve 20. minutě Guti po pěkném průniku Ronalda, ale jeho střela levačkou jen těsně minula branku. Dalekonosná střela Portugalce vzápětí poté skončila rovněž vedle.

Ve 25. minutě už stadion Santiago Bernabéu vybuchl nadšením. Guti zabojoval u postranní čáry, přistrčil míč Higuaínovi, ten se prosmýkl přes obranu a poprvé rozvlnil síť. Real v tlaku neustal a o pět minut poté vykopával z brankové čáry Alexis střelu Van der Vaarta. Vzápětí Gago vysunul Higuaína, ale jeho oblouček přeletěl nejen Césara, ale i branku.

Valencia mohla vyrovnat ve 33. minutě, Alexisovu hlavičku Casillas efektně jen vyrazil a Mata pálil do tyče. Za domácí odpověděl Ronaldo, který si obhodil Albu, ale jeho střele zabránil cestě do sítě pěkný zákrok Césara. Poslední šanci poločasu měl Van der Vaart po akci Gutiho s Higuaínem, jeho pokus rovněž nepronikl za záda Césara.

Druhé dějství domácí začali rovněž aktivně. Marcelo si narazil s Gutim a poté jeho ránu vyrazil nohama César. Poté tempo hry mírně upadlo, domácí drželi míč a příliš Valencii k ničemu nepouštěli, kromě dvou nepříliš povedených střel Villy. Rozruch nastal až v 71. minutě, kdy Ronaldo jen těsně minul přesný pas Arbeloy před prázdnou brankou.

Za hosty se revanšoval Silva, který napálil z 25 metrů míč do spojnice břevna a tyče. Real se "odvděčil" Valencii druhým gólem. Marcelo se v 77. minutě zbavil na levém křídle Bruna, přihrál na střed vápna, kde číhal Cristiano Ronaldo, který neměl problém zakončit do poloprázdné branky.

Poslední část utkání přinesla ještě dvě příležitosti domácích, nejprve střílel vedle střídající Benzema a v poslední minutě nastavení po krásné akci spálil závěrečnou šanci Guti. Real zdolal Valencii a opět oživil své naděje na dostihnutí Barcelony.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 Higuín, Ronaldo, Ramos - Villa

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 1:2 ....Guti - Mata,Villa(pen)

Reagovat
smazaný uživatel

Malé překvapení kola 1:2 Cristiano Ronaldo - David Villa, David Silva

Reagovat
Losinho

3:1 Ronaldo, Higuaín, Ronaldo - Villa

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 néé 2:2 (0:1) Higuaín,V.der Vaart--Villa,Villa(pen)

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:0 (Higuain, Ramos)

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooool higi

Reagovat
smazaný uživatel

zajmavá sestava - casillas-arbeloa-ramos-marcelo - xabi alonso-gago-guti-vaart - ronaldo-higuain

Reagovat
smazaný uživatel

albiol mezi ramosem a marcelem

Reagovat
VALEN

škoda no snad udržíme třetí místo

Reagovat
smazaný uživatel

snad ještě stáhnem Barcu..a titul bude náááš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele