13. kolo
05.12.2009 20:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Real v divokém utkání přestřílel Almeríi

Po gólové spršce si Real Madrid připsal další vítězství. Ve 13. kole porazil na vlastním hřišti Almeríi 4:2, když se skóre přelévalo ze strany na stranu. V závěru byl vyloučen po druhé žluté Portugalec Ronaldo.

Bílý balet se udržel v brázdě vedoucí Barcelony po vítězství nad andaluskou Almerií. Zápas měl vcelku jasný průběh, dva góly hostí však střetnutí zdramatizovaly. Domácí zareagovali pružně a třemi brankami utkání otočili. Tahoun Realu Cristiano Ronaldo musel v závěru pod sprchy po zbytečném oplácení.

Proti očekávání nastoupil na stoperu Albiol, zbytek jedenáctky byl podle předpokladů. Za hosty nastoupil i uzdravený Crusat. Utkání začalo tlakem domácích, který se přetavil v řadu příležitostí. Nejprve střílel Van der Vaart a dorážel Cristiano Ronaldo a o minutu tentýž hráč pálil znovu, ale oba pokusy zneškodnil Alves. Pak se Higuaín elegantně vyhnul třem hráčům ve vápně a jeho střela minula branku.

Hosté setrvávali v obranné ulitě, za domácí se činili zejména Van der Vaart a Ronaldo. Ve 23. minutě uvolnil Holanďan Granera, ale jeho bombu zneškodnil Alves. Nakonec se ale domácí a celý stadion dočkali. Cristiano Ronaldo odcentroval zprava, do vzduchu se vyšvihl Ramos, přeskočil Acasieteho a ve 31. minutě zavěsil.

O dvě minuty později střílel Van der Vaart, Alves vyrazil a dorážka Higuaína, rovněž zneškodněna vynikajícím gólmanem hostů, byla již z ofsajdu. Do konce poločasu se již nic zvláštního nestalo.

I do druhé půle vstoupili lépe domácí a vytvořili si několik příležitostí, z níchž stála za zmínku šance Ronalda z 51. minuty, Portugalec ale těsně minul. Pak však došlo k překvapivému obratu. Nejprve Almería jen zahrozila střelami Ucheho a Bernardella, první vyrazil Casillas, druhá šla nad.

V 58. minutě už hosté vyrovnali. Centr Crusata našel Soriana, který s pomocí Albiola dopravil míč do sítě. A o tři minuty poté už Almería vedla. Kalu Uche využil špatného odkopu Granera a prostřelil Casillase. Pak měli hosté ještě možnost zvýšit náskok, ale Crusat přestřelil.

Domácí se vrhli do útoku a první šanci vyrovnat měl Albiol, jehož hlavičku po rohu vykopl z prázdné brány Macedo. Nicméně v 74. minutě už se Bílý balet radoval. Marcelo nacentroval do vápna, Acasiete špatně odvrátil, toho využil Higuaín a přes obránce prostřelil Alvese.

V 80. minutě vyrazil trestný kop Ronalda výborný Alves. Následně se hosté zlobili, protože rozhodčí odpískal penaltu za faul na Cristiana Ronalda, který nebyl. Portugalec navíc desítku neproměnil, avšak z dorážky vystřídavší Benzema takřka protrhl síť. I zde se dalo polemizovat o postavení Francouze při penaltě.

O dvě minuty poté unikl po pravé straně Higuaín a jeho centr doklepl do sítě Cristiano Ronaldo, který za oslavy gólu dostal žlutou. Šance na pátou branku měli ještě Higuaín a další náhradník Drenthe, ale své příležitosti neproměnili. V závěru byl ještě za zbytečný faul na Crusata vyloučen Cristiano Ronaldo, který nebude hrát v utkání proti Valencii.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2. Real Madrid 13 9 2 2 27:9 29

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele