7. kolo
17.10.2009 20:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Real Madrid - Real Valladolid 4:2

Real Madrid přichystal svým fanouškům alespoň nepatrnou náplast za předchozí nepovedený duel v Seville a porazil, byť po ne zrovna ideálním výkonu co se defenzívy týče, v letošní sezóně tápající Valladolid. Ať už byl zápas jakkoli kvalitní, mohli jsme vidět šest přenádherných branek.

Mírnou aktivitu domácí Real Madrid vyjádřil již po třinácti minutách, když se Esteban Granero bezvadně uvolnil na pravém křídle, poslal míč na nabíhajícího Raúla, který na hranici malého čtverce poslal míč patičkou do sítě. Na tuhle parádní branku navázal hned v osmnácté minutě. Další rychlou a pohlednou křídelní akci zakončil přesnou přihrávkou výtečně hrající Marcelo, který zavřel ústa kritikům, když vybídl Raúla k druhé brance. Španělská fotbalová legenda se v pokutovém území málokdy mýlí, Real si užíval pohodových fotbalových chvil.

Vedení Real Madrid uklidnilo natolik, že přepustil uzdu Valladolidu. V prvních dvaceti minutách hrál hostující celek velmi špatně jak v defenzívě, tak ofenzívě a nevytvořil si žádnou výraznější příležitost. Jenže po druhé inkasované brance začal vystrkovat růžky. Z snahy o snížení náskoku rezultoval faul na hranici pokutového území, který vybraným způsobem zakončil Nauzet Alemán. Byla to perfektní šibenice, ukázkový gól.

Mendilibarovi svěřenci poté byli blízko blizoučko vyrovnání, ale Cézar Arzo svou hlavičku po rohovém kopu nedokázal usměrnit do sítě Casillasovi branky. Opaření domácí se nakonec vyhrabali z momentálního herního srabu a i díky dobře hrajícímu Rafaelu van der Vaartovi opět pohrozili Jacobovi a celému týmu Valladolidu.

Na poslední minuty prvního dějství si nechal svůj vrcholný kousek Marcelo. Po posledním duelu kritizované brazilské levé křídlo ukázalo, že je v základní jedenáctce Pellegriniho výběru právem. I s míčem si to ze své strany nasměroval do středu hrací plochy, odkud ač obtěžován dotěrnými obránci dokázal vyslat svým béčkem parádní projektil, který skončil v síti bezmocného Jacoba Sanze. Úchvatnými brankami nasycení fanoušci Blancos již vyhlíželi druhou půli.

Po obrátce čekalo domácí fans nemilé překvapení. V dvaapadesáté minutě využil přenádherné přihrávky Diega Costy Marquitos, který bez větších potíží zacílil přímo k pravé tyči Casillasovi branky a vztyčil překážku do cesty Realu Madrid za třemi body.

Odpověď Merengues přišla až po dalších dvaceti minutách obléhání Sanzovi branky. Postaral se o ní argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, ale nemalou zásluhu na ní má Xabi Alonso. Španělský reprezentant poslal z vlastní poloviny překrásnou kolmici na nabíhajícího Higuaína, který se s míčem dostal k růžku malého čtverce, odkud nádherně přeloboval vyběhnuvšího Jacoba Sanze.

O chvíli poté odešel za potlesku tribun hrdina úvodních okamžiků, ba celého duelu Raúl. Šanci na snížení a zdramatizování duelu měl sice výtečně hrající Costa, ale v poslední chvíli zaskočil za Casillase obránce Raúl Albiol.

Fanoušci Realu Madrid i Valladolidu jistě odcházeli spokojení, neboť jim jejich miláčci připravili půltucet nádherných branek a relativně i hezkou a dívatelnou podívanou. Blancos budou čekat na případné zaváhání Barcelony. Pakliže se tak nestane, přepustí dosavadní první pozici právě svému úhlavnímu nepříteli z Katalánska. To poněkud méně slavný Real má opačné potíže. Podle dosavadních výkonů lze usuzovat, že Valladolid boj o udržení se v La Lize nemine.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
berger321

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-4

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele