21. kolo
06.02.2010 22:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real hladce zdolal Espanyol

Ani v dalším utkání na domácí půdě nepoznal Real hořkost porážky a bez problémů si poradil s Espanyolem Barcelona. Na góly Ramose a Kaká z lepšího prvního poločasu navázal v závěru druhého navrátilec Higuaín. Ani po 21. kole si tak Bílý balet nenechal utéct vedoucí Barcelonu.

Espanyol potvrdil pověst mužstva, kterému se na hřištích soupeřů nedaří a po vlažném výkonu podlehl Realu na stadionu Santiago Bernabéu. Domácí dominovali zejména v prvním poločase, ve druhém hráli spíše na údržbu a z průměru vybočil pouze závěrečný gól nejlepšího střelce mužstva Higuaína.

Real nastoupil ve stejné sestavě jako proti Deportivu, stejně tak hosté svou základní jedenáctkou nepřekvapili. Úvod zápasu patřil Espanyolu, střelou vedle zahrozil David García, ale o první gólový zápis se postaral Bílý balet. V 5. minutě posadil Granero z přímého kopu míč přímo na hlavu Sergia Ramose, který překonal Kameniho.

Real i nadále udával tempo zápasu, náznaky dvou šancí "zadrbal" Benzema. Ve 23. minutě jen o fous nedosáhl na míč Coro, kterého podcenil Ramos. O tři minuty pokus Kaká vyboxoval Kameni a z následného rohu hlavičkoval Ramos těsně vedle. Do třetice se však domácí fanoušci mohli radovat. Granero přesně nacentroval, Raúlovu hlavičku Kameni výborně vyrazil, ovšem Kaká dorazil střelou od země míč do branky a zvýšil náskok Realu.

Další šance se domácí dočkali ve 36. minutě, kdy opět Granero přihrával a Albiol na zadní tyči netrefil hlavičkou branku. Chvíli nato předvedl Kameni "létajícího Kamerunce", když skvěle vyrazil hlavičku Raúla po centru Kaká. Festival příležitostí Realu pokračoval ve 42. minutě. Nejprve Granerův přímý kop znovu pěkně vyrazil Kameni a po rohu si zákrok zopakoval po Raúlově hlavičce. Dorážku nedokázal mezi tři tyče vměstnat Benzema.

Poslední dvě šance měli hráči Bílého baletu těsně před poločasem. Po dalším rohu se ve vápně hezky otočil Raúl, ale přestřelil a v nastaveném čase promarnil početní výhodu v protiútoku špatnou přihrávkou Benzema. Přesto šli domácí do kabin spokojenější.

Druhou půli začal aktivněji Real, ale první větší šanci měli hosté, přesněji vystřídavší Iván Alonso, který neuspěl tváří v tvář Casillasovi, jenž jeho střelu poslal na roh. V 59. minutě po přihrávce Benzemy střílel do tyče Kaká. Espanyol odpověděl šancí Osvalda, jehož pokus po průniku přes Albiola lapil Casillas.

Další náhradník "pericos" Márquez se uvedl střelou těsně nad, po něm na druhé straně po pěkném pasu Granera přehodil Arbeloa obloučkem Kameniho i branku. V 77. minutě pálil nad z kraje vápna Higuaín. Domácí mírně polevili a hosté zahrozili střelou Roncaglii, která šla vedle. Podobně dopadl i pokus Márqueze minutu před koncem.

V poslední minutě zápasu přišla chvíle Higuaína, který zpracoval na něj nakopnutý míč, obhodil si Ruize, přešel přes Kameniho a skóroval do prázdné branky. Real tak udržel tempo vedoucí Barcelony a nepustil jí do většího trháku.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skusim taky odvazny tip 4:0

Reagovat
Novasik

Ja bych zustal trochu pri zemi a tipuji si tak 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky tak a proto davam 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele