21. kolo
07.02.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Villarreal CF 1:0

Nic nečekaného. Real Mallorca jako již tradičně v této sezóně zvítězil na domácím trávníku proti Villarrelu a posunul se na prozatímní čtvrtou příčku. Jak už výsledek napovídá, šlo o velmi vyrovnané utkání, ve kterém byla mírně aktivnější právě domácí jedenáctka.

Baleárské mužstvo si připsalo jubilejní desátou domácí výhru a s famózním skóre 25:3 je jasné, že se ONO Estadi pomalu ale jistě stává nikým nedobytnou tvrzí. O to je překvapující fakt, že v Mallorce kopaná netáhne a tribuny jsou neustále prořídlé. Přitom nelze pochybovat o tom, že se Real Mallorca prezentuje i pohlednou kopanou.

Po nepřesných, leč nebezpečných střelách v celém utkání velmi aktivního Gonzala Castra, přišly na řadu minuty relativního klidu. Obě mužstva se v průběhu prvního poločasu nikam nehrnula, z čehož rezultovalo i nijak velké množství střeleckých pokusů. Když už se Llorente, Aduriz či Robert Pirés dostali do velmi výhodných pozic a šancí, předvedli chabé zakončení.

Po obrátce se u domácího týmu zvýšila útočná aktivita. Již v první minutě prověřil skvěle chytajícího Lopéze Aritz Aduriz, na druhé straně se proti Llorenteho střele ukázal i Dudu Aouate. Mario Suárez tak jako jeho předchůdci branku netrefil. Další pěkná akce Mallorcy přišla nazmar kvůli špatné finální přihrávce Aritze Adurize.

Domácí celek byl aktivnější a nepouštěl hosty do žádných nebezpečných šancí. Branka zela ve vzduchu a v jednaosmdesáté minutě i přišla. O zasloužený gól se postaral stoper Nunéz, který dokázal vyskočit nejvýše mezi třemi dotěrnými obránci a poslal svůj tým křižnou střelou mimo dosah Diega Lopéze do vedení. V závěru poločasu mohl zvýšit skóre José Luís Martí, ale pěknou střelu mu zablokoval Gonzalo.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nejde odvést body z ostrova!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele