18. kolo
17.01.2010 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Deportivo La Coruña 2:0

Real Mallorca si připsal další navýsost zaslouženou výhru! Tentokráte porazil oslabené Deportivo La Coruňa díky skvělému výkonu ve druhé půli, kdy Manzanovi svěřenci skvělým pohybem, energickým pojetím hry, obrovským nasazením a pohlednými kombinacemi rozložili Depor natolik, že nemohl jakkoli odpovědět. Odměnou za povedený výkon je baleárskému celku posun na čtvrtou pozici, tedy před galícijského soka.

Celý zápas nabídl obzvláště díky vysokorychlostnímu druhému poločasu velmi záživnou podívanou hodnou střetnutí mužstev ze špice tabulky, a to i přesto, že to v prvních dvaceti minutách vypadalo spíše na duel, který se omezí na bitvy ve středu pole. Mallorca však zvyšovala obrátky a začala výrazně ohrožovat branku skutečně skvělého Daniela Aranzubíi, zkušené opory Deporu. Po obrátce Mallorce pomohl brzký gól, po němž nadobro ovládla hru a nepřipustila žádné větší drama.

Mallorca byla v úvodu prvního dějství aktivnější a připsala si první vážnější příležitost, když Julio Alvaréz krásným volejem nastřelil pouze tyč. Mírná aktivita pokračovala, Aranzubía si hravě poradil se střelou Castra a hlavičkou Suáreze, který byl v zápase nadmíru vidět. Po půlhodině hry už začínalo být v pokutovém území Deporu horko. V devětatřicáté minutě si vylámal zuby na výborném Aranzubíovi nejlepší střelec Realu Mallorca Aritz Aduriz, o pět minut později španělský brankář opět exceloval. Julio Alvaréz našel nádhernou kolmicí nabíhajícího Borju Valeru, který tváří tvář brankáři Deportiva La Coruňa zklamal v poslední šanci prvního poločasu.

Fanoušci se nestačili po přestávce ani uvelebit, když je rozjásal brzkou a překvapující brankou Mario Suárez. K výtečně hrajícímu středopolaři propadl míč po trochu zvláštním centru Martího, po jehož úderu se míč odrazil od země a dostal se až za záda všech obránců, před Aranzubíou osamocenému hráči poté nezbývalo nic jiného, než přesně zakončit.

Deportivo se snažilo ihned odpovědět a za pomoci standardních situací přitlačilo Mallorcu na její polovině. Jenže po jedné z nich, konkrétně rohovém kopu, lapil míč Aouate, dlouhým nákopem našel Gonzala Castra, který vyhrál souboj s kapánek zmateným, jinak však dobře pracujícím Manuelem Pablem a poslal přízemní střelou mezi nohami Daniela Aranzubíi domácí do dvoubrankového vedení.

Pro hosty to byla velká rána, z níž už se neotřepali a ve zbytku poločasu se bránili. Mallorca si vytvořila ještě dvě trošku větší šance, ale ty již neměli na vývoj zápasu jakýkoliv vliv. Manzanovy ovečky bez větších potíží dokráčeli do vítězného konce, zaznamenali další domácí vítězství a i nadále boří historické tabulky, alespoň ty vlastní. Depor si odváží zasloužené nic, což lze s ohledem na kvantum absentujících opor pochopit.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1 pro domácí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele