27. kolo
21.03.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Atlético Madrid 4:1

Mallorca deklasovala Atlético Madrid a po zásluze se posunula na čtvrtou příčku tabulky. Manzanovi svěřenci předvedli výborný výkon, mužstvo z Madridu přehrávali zejména ve druhém poločase, kdy hráli hosté oslabeni o vyloučeného Raúla Garcíu. Mallorca předčila svého soupeře hlavně v osobních soubojích, rychlosti a kombinaci. Atléti nestačili, náročné čtvrteční představení v Lisabonu není omluvou.

Gólový účet otevřel již po deseti minutách Víctor si pohrál s Pereou, Assuncaem i vrátivším se Diegem Forlánem a prostřelil De Geu, který měl přes bránící hráče zhoršený výhled a střelu nedokázal odvrátit. Další dvě velké šance Víctora však pohotově zlikvidoval.

V šestadvacáté minutě přišlo trošku překvapivé vyrovnání. Jurado poslal prudce míč z rohu vápna na hranici malého čtverce, kde jej tečoval Diego Forlán a nedal Aouatemu šanci. Radost Rojiblancos však netrvala dlouho. Aritz Aduriz prodloužil míč na Castra, který mu následným nadýchaným centrem nabídl možnost překonat bezmocného De Geu, který následně nešetřil hrubými slovy a nadávkami směrem k Luísovi Pereovi, který Adurize nebránil, ale sledoval jako ve 3D kině.

Do konce poločasu spálil jednu dobrou příležitost Diego Forlán, ale k potěše fanoušků Mallorcy netrefil branku. Po obrátce přišla pro hosty velká rána, když se zbytečně během sedmi minut vykartoval Raúl García a poslal svůj tým do oslabení. Toho Mallorca využila, vytvořila na obranu Atlétů obrovský tlak a v závěru přidala další dvě branky.

V pětaosmdesáté minutě ošperkoval svůj impozantní výkon Luís Perea, který krásnou brankou rozvlnil síť za zády Davida De Gey. Dvě asistence, jedna branka - skvostná bilance zasluhující obdiv! V samotném závěru utkání odlepil domácí fanoušky a všechny přítomné od sedadel dvaadvacetiletý pravý bek Filipe Mattioni, který přenádherným volejem zpoza šestnáctky oslavil svou první branku v této sezóně.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele