16. kolo
03.01.2010 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 2:0

Baleárská pohádka pokračuje! Real Mallorca porazil v nádherném, osobních soubojů a pěkných okamžiků plném utkání velké konkurenty v boji o poháry baskické Lvy a posunul se na příčky, které by v konečném účtování zajišťovaly kvalifikaci do Champions League. Athletic se naopak o příčku propadl, přeskočilo jej další překvapení Getafe.

Svěřenci Gregoria Manzana měli takřka v celém utkání mírnou převahu, rozhodně pak byli nebezpečnější a Iraizozovu svatyni ohrožovali intenzivněji, nežli soupeř tu Aouateovu. Další perfektní výkon si připsal Borja Valero, výborně si počínala i trojice Julio Alvaréz, Aritz Aduriz a stoper Josemi. Na straně hostí šlo spíše o relativně dobrý kolektivní výkon.

Úvodní dvacetiminutovka patřila množství vzájemných soubojů a faulů, na straně domácích přibylo hned několik žlutých karet. Rozhodčí si však brzy vytvořil i přes pískot relativně zaplněných tribun respekt a mohlo se pokračovat v poněkud fotbalovějším duchu. První výraznější šanci měl na svědomí Aritz Aduriz, který využil parádní přihrávky Maria Suáreze a prosmýkl se do šance, která zůstala nevyužita. O čtyři minuty později se opět nejlepší střelec domácího mužstva a jistě s velkou motivací nastoupivší Aduriz procpal k další střele, i tentokrát nedokázal přesně zamířit. Závěr poločasu, tedy závěrečná pětiminutovka žádné vážnější ohrožení hostující branky nepřinesla.

Po obrátce zvýšila Mallorca své úsilí a byla po zásluze odměněna. Julio Alvaréz se po dobré individuální akci dostal na kraj šestnáctky, odkud vypálil. Iraizoz by míč pravděpodobně chytl, v letu už bohužel nedokázal zabránit míči v postupu do sítě. O chvíli později to byl hostující brankář, který zabránil další pohromě z kopačky Amorebiety, který opět nešťastně kopl do míče a zalaškoval se svým brankářem. Gorka držel Athletic zuby nehty nad vodou.

V čtyřiašedesáté minutě se hosté dostali po rychlém brejku do obrovské šance. Llorente vyřadil ze hry brankáře i obránce a napálil míč na branku. Julio Alvaréz však přispěchal s pohotovým zákrokem a hlavičkou míč vyrazil na roh. Nedáš dostaneš, Llorente mohl nevyužité příležitosti litovat.

O dvě minuty později totiž Borja Valero fantastickou přihrávkou vysunul do velkého vápna Adurize, který i za přispění teče stoper San Josého dopravil míč do sítě a pojistil vedení. V závěru ještě mohl přidat třetí branku Castro, ale na Iraizoze přízemní střelou nevyzrál. Mallorca nakonec bez větších potíží uhájila výsledek a získala tri body, které jí přiblížily jejímu letošnímu cíly. Jen třináct bodů dělí baleárský klub od stoprocentnímu uhájení ligové příslušnosti. Jak legrační!

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mallorce věřím a proto tipuji 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

hmm a tiket za 4500 je v prdeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele