12. kolo
29.11.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Deportivo La Coruña 0:1

Deportivo La Coruňa nesmírně těžce vydřelo důležitou výhru na hřišti Santanderu. Její zásluhou se ale dostává bodově na úroveň čtvrté Valencie.

Právě ta v sobotu promarnila mnoho brankových příležitostí v souboji s Mallorcou a uhrála pouze jediný bod za remízu 1:1, což znamenalo, že v případě vítězství by se La Coruňa na celek kouče Emeryho dotáhla. Racing tak stále v letošním ligovém ročníku vyhrál jen jednou a zatím mu nepomohl ani příchod nového trenéra Portugala. Ten vedl tým už minulý týden na San Bernabeu, kde ovšem prohrál 0:1.

Proti Deportivu chtěl zaznamenat svůj první úspěch v novém angažmá, jenže hosté zde neprohráli od roku 1996 a tuto obdivuhodnou sérii neporušili ani tentokrát. Na soupeře se vrhli bez respektu a už od úvodního hvizdu ho začali přehrávat. Přesto na svou první velkou příležitost museli čekat až do poloviny úvodního dějství. Rikiho tvrdý pokus levou nohou ale pouze prosvištěl kolem pravé tyče.

Domácí gólman Tono se vyznamenal o čtvrthodiny později, když bravurně zneškodnil přímý kop Gonzaleze. Zbytek první půle ale Santander zvládl v obraně na výbornou a do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu. Krátce po návratu zpět pořádně vylekal gólmana hostí Geijo, jenže ani nadvakrát Arazubiu nepřekonal.

K vidění podobně jako v prvních pětačtyřiceti minutách příliš gólových šancí nebylo. Jediný gólový moment se tak narodil v 76. minutě. Guardado z levé straně nebezpečně odcentroval, Riki lehkou tečí posunul míč přímo na nohu Alberta Lopa, a ten s přehledem poslal Deportivo do vedení. Vyrovnal mohl pět minut před koncem Colsa, jeho radost ale zhatila dobře postavená tyč. I vinou této porážky zůstává Santander se ziskem sedmi bodů v sestupovém pásmu.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele