10. kolo
08.11.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 0:2

Athletic Club si odváží cenné a zasloužené vítězství z kantábrijského Santanderu, který nedaleko vzdálenému baskickému klubu podlehl 0:2. Baskickým Lvům se podařilo zvítězit i přesto, že hrál bez několika opor základní sestavy.

Ve vyrovnaném prvním poločase toho nebylo v prvních minutách nic moc k vidění. Za zmínku stojí snad jen Orbáizův přímý volný kop ze druhé minuty, který málem ohrozil Toňovu branku, jeho další nebezpečná rána v šestadvacáté minutě a konečně i první branka utkání, o kterou se po půlhodince postaral Carlos Gurpegui.

Xabi Castillo zakroutil do pokutového území parádní centr, na který si naskočil právě devětadvacetiletý pravý záložník Athleticu Carlos Gurpegui a nechytatelnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. V devětatřicáté minutě kroutil roh přímo do branky třicetiletý Pablo Orbáiz, Toňo byl na místě včas. V závěru poločasu se musel osvědčit i Gorka Iraizoz proti Tchitého střele z vně pokutového území.

Po obrátce zvýšil Athletic tempo a začal domácí Racing přehrávat. Po obrátce sice musel hnedle dvakrát činit Gorka Iraizoz, který zlikvidoval dvě střely Christiana Fernandéze, ale poté převzal iniciativu Athletic a až do závěrečného hvizdu kontroloval vývoj utkání.

Parádní šance měli De Mardos a Orbáiz, ale branka přišla až po penaltovém zákroku Mehdi Lacena, který fauloval Iona Veléze. K exekuci se postavil člen širšího reprezentačního kádru Andoni Iraola a nedal Toňovi šanci. V závěru utkání již žádná výraznější šance nepřišla i proto, že Athletic Racing do byť mírného náporu nepustil.

Racing stále strádá a jeho pozice začíná být kritická. Pro kantábrijský celek jistě není pozitivní, že jeho bilance je srovnatelná s Atléticem Madrid, které okupuje sestupovou osmnáctou pozici. Zdá se, že letos čeká Racing nepříjemný boj o udržení se v nejvyšší soutěži. Podobné trable zřejmě Athletic Club nezastihnout. Baskický celek se bez větších problémů a potíží pohybuje v horní polovině tabulky.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele