16. kolo
03.01.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Valladolid 1:0

Přenádherná branka opory madridského Getafe Javi Casquera ze závěru střetnutí s Realem Valladolid rozhodla o zisku cenných a zasloužených tří bodů a následném přiblížení se v tabulce na dohled pohárovým příčkám, na něž ztrácí překvapivě jen jeden jediný bod.

Real Valladolid, jemuž nyní skončila čtyřzápasová série v neporazitelnosti, nezačal vůbec špatně, když Jonathan Sesma krásnou střelou otestoval pohotovost a kvality brankáře Jordi Codiny. Na opačné straně musel parádní robinsonádou zabránit brance Justo Villar, z přímého volného kopu ho prověřil, kdo jiný, než tradiční exekutor Pedro León.

Vyrovnaná partie pokračovala, Sesma po dvaceti minutách způsobil obraně a brankáři Codinovi velké potíže, které nakonec skončily nepřesnou střelou nejaktivnějšího muže v dresu Valladolidu. Jonathan Sesma se pak objevil v největší příležitosti hostů, jeho střelu fantastickým zákrokem zlikvidoval Codina.Na druhé straně hrozila si vzal slovo Soldado, ale stejně jako poté jeho spoluhráč Juan Albín brankáře Getafe nepřekonal.

Po obrátce se pokračovalo v ještě svižnějším a pohlednějším duchu, než v krásné první půli. Valladolid po deseti minutách hry, ale veškeré vzrušení a radost utnul vylétnuvší praporek pomezního rozhodčího. Hra se přenášela ze strany na stranu, obě mužstva nápaditě kombinovala a vytvářela si mnoho šancí na změnu skóre. Roberto po hodině hry opět nevyzrál na fantasticky a jistě chytajícího Villara. Když pak měl o deset minut později totožnou šanci, ale hlavičkoval nad branku, naštvaně si zařval.

Justo Villar nakonec byl pokořen. Po výtečné zpětné přihrávce či přízemního centru Manu del Morala míč napálil do šibenice Javi Casquero a konečně pokořil do té doby fantasticky chytajícího brankáře. Ochromená hostující jedenáctka nedokázala jakkoli odpovědět, i proto se Míchelovi svěřenci mohli prosadit ještě v jednom případě. Kdo jiný než Justo Villar zabránil při pokusech Albína a Manu del Morala brance?

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (2)

Přidat komentář
bombi

getafe

Reagovat
PePiG7

jasná plichta 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele