6. kolo
04.10.2009 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - CA Osasuna 2:1

Osasuně se na půdě madridského Getafe nedařilo podle představ. Svěřenci José Antonia Camacha předvedli dobrý výkon, vytvořili si velké množství šancí, svého soka přehrávali. Špatné zakončení a chyby v obranné linii však navarrský klub popravily.

V prvních šancích se na obou stranách objevily ofenzivní hvězdy svých klubů Roberto Soldado a Javad Nekounam, ale oba měli vychýlenou mušku. V polovině prvního dějství přišla patrně největší šance první půle, když se Aranda objevil zcela sám před Ustarim, ale domácího brankáře nepřekonal. Další šanci si na vrub připsal elitní kanonýr Walter Pandiani, který však letos svou zabijáckou tvář stále ještě hledá. Další zákrok si připsal jistý Ustari. V závěru poločasu se v další tutovce objevil Aranda, jehož hlavička po Puňalově centru zamířila jen nad branku. To byla také poslední zajímavá událost prvního poločasu.

I po obrátce hrál hostující tým mnohem lépe, nežli domácí mužstvo. Tlačil se do útoku, lépe kombinoval, ale opět nedokázal proměňovat své příležitosti. Již do poločasu mohlo být rozhodnuto, ale Camachovi svěřenci pohrdli řádkou skvělých šancí, což je mohlo po závěrečném hvizdu mrzet. Těžké spaní bude mít "palič" Aranda, který se objevil snad v půltuctu šancí, z nichž takřka všechny byly řádu tutových.

Getafe se osmělilo pětapadesáté minutě a hned z toho byla branka. Pedro León našel Catu Díaze, jež poslal svůj tým do vedení. Na jeho trefu odpověděl Aranda, který konečně našel skulinku, kterou poslal míč do sítě. Na malém čtverci mu již nic jiného nezbývalo. Bláznivou dvacetiminutovku uzavřel rozhodující brankou Pedro León, jehož střela z rohu pokutového území zapadla do sítě brankáře Ricarda. Vstkutku pěkná rána!

Ještě před rozhodující trefou se mohl prosadit kdo jiný než Aranda. Podruhé v zápase sice překonal Oscara Ustariho, ale na lajně stojící Cata Díaz pohotově zabránil míči v postupu do sítě. Závěr druhé půle již nepřinesl nic, žádnou šanci, ba ani žádný pohledný fotbal. Getafe se podařilo bezpečně ubránit výsledek a získalo cenné tři body.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele