8. kolo
25.10.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Athletic Bilbao 2:0

Branky Pareja a Soldada zajistily Getafe posun už na desátou příčku španělské Primera Division. Naopak tak ještě více prohloubily volný pád Bilbaa do zadních pozic. Atletic totiž uhrál z posledních pěti soubojů jen jeden bod.

Bilbao nakonec dohrávalo zápas pouze o devíti lidech, což velkou šanci na úspěch nezaručovalo. Sebedůvěra přitom měla zcela jasně být na straně hostů. Nejen, že v týdnu porazili v Evropské lize Nacional 2:1, útočník Fernando Llorente navíc podepsal s týmem kontrakt až do roku 2013. Přesto do zápasu vstoupili lépe domácí fotbalisté.

Už v osmé minutě totiž Soldado nasměroval svůj pokus do břevna. O šest minut později se k exekuci přímého kopu postavil Pedro León a jeho ránu vytěsnil skvělým zákrokem jednou rukou gólman Iraizoz. Bilbao si na svou první šanci muselo počkat do 23. minuty. Llorente si před zraky kouče Del Bosqueho pohrál se třemi obránci, následnou střelu však nasměroval mimo.

Hosté setrvávali v útočné aktivitě i nadále, Susaetovu jedovku vytěsnil s velkou námahou brankář Ustari. Zlomový moment nastal ve 42. minutě. Druhou žlutou kartu totiž uviděl Gurpegi za zbytečné stažení unikajícího Soldada. Od té doby Getafe na hřišti dominovalo. Krátce po přestávce mohl početní výhodu využít aktivní Soldado, jeho prudkou hlavičku zpacifikoval Iraizoz.

Bezbrankový stav padl přesně po hodině hry. Boateng poslal dlouhý, razantní míč do vápna, kde se snesl přímo na nohu Soldada, který se tentokrát nemýlil. Atletic se na žádný větší odpor ve zbytku utkání nezmohl, ba naopak ještě jednou inkasoval. V 79. minutě zahrál v pokutovém území rukou Castillo a nařízenou penaltu s klidem proměnil Parejo. V samotném závěru ještě hostující Ustaritz uviděl přísnou červenou kartu po zákroku na Soldada. Skóre se však už neměnilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plychta 1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele