36. kolo
04.05.2010 20:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Barcelona - CD Tenerife 4:1

Barcelona se sice proti Tenerife hodinu bála, ale pak dokázala dát tři góly a nakonec získala pohodlné vítězství 4:1. Dvěma góly se znovu blýskl Lionel Messi. Barca tak vyvinula tlak na druhý Real Madrid, který musí vyhrát proti čtvrté Mallorce.

Kouč Katalánců Pep Guardiola před zápase říkal, že to bude těžký zápas, avšak až tolik možná nečekal. Mělo se jednat o podobný zápas jako ten minulý, kdy se Barcelona střetla s posledním Xerezem a také se jí příliš nedařilo. V útoku domácích se objevil Messi, Bojan a kritizovaný Ibrahimovič. A právě až když vytáhlý švédský útočník nebyl na hřišti, začala hrát Barcelona nejlepší fotbal.

Svůj 100. start teprve ve své druhé sezóně si připsal Dani Alves, který se snažil ve 13. minutě vyslat Messiho, ale hvězdný Argentinec na jeho pas nedosáhl. O čtyři minuty však tato dvojice kombinovala znovu a tentokrát z toho byl vedoucí gól. Pravda, Alves sice nejprve z první našel Ibrahimoviče, ale zakončoval Messi, který neměl s Aragonesesem problém. Messi se pak znovu snažil překonat soupeřova gólmana, ale nezacílil přesně. Barca se sice snažila tlačit, ale v deštivém počasí se jí to nedařilo tak jako obvykle. Ve 35. minutě vytáhl proti Maxwellovi skvělý zákrok Aragoneses a nastartoval své spoluhráče k vyrovnání. Chyba v komunikaci mezi Puyolem a Tourem nechala projít Komeho, který nahrál Romanovi a ten prostřelil Valdese.

Barcelona stále nemohla najít ten správný rytmus. Na gól se načekala až do 63. minuty. Zakladatelem celé akce byl dobře hrající Alves. Tentokrát poslal míč na kopačku Bojana, jenž obnovil vedení Barcy. Ibrahimoviče pak vystřídal Busquets a Barca hned vypadala nebezpečněji. Ve své první šanci sice o poločase vystřídavší Pedro v akci jeden na jednoho na Aragonesese nevyzrál, ale o deset minut později už sbíral míč ze sítě. Messiho chytrá přihrávka mu připravila dobrou pozici, ze které prostřelil brankáře. V tu chvíli si už mohla Barcelona konečně oddechnout, dvoubrankový náskok už nebyl v silách soupeře, aby ho dohnal. Tenerife nakonec dostalo i čtvrtý gól. Byl to znovu Alves, kdo našel Messiho a ten si vzápětí připsal už 44. gól sezóny.

Barcelona má alespoň dočasně na čele čtyřbodový náskok, Tenerife zůstává v pásmu sestupu a pokud se bude chtít udržet, musí nejspíš vyhrát oba zbývající zápasy.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 : 0 Barcaaa

Reagovat
Petřík-FCB

4:0 jdem si pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

ten budete mat na 95 percent ked vyhrate nad Sevillou

Reagovat
Petřík-FCB

sevilla bude posledni velka překazka...doufam že se nezopakuje Copad del Rey...ale veřím tomu že je porazime

Reagovat
alcantara

ja by som si prave CdR s radostou zopakoval, vysledok 0:1 je podla mojho gusta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

no dufajme

Reagovat
Petřík-FCB

super...mladi vpřed

Reagovat
Filipow

Mallorca musí vyhrát..!! přece se u Realu nebude držet štěstí do nekonečna..!! ale Barca vyhrála..!! super titul je náš!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petřík-FCB

titul bude nas az po poslendim kole, ale po seville to uz bude skoro jiste

Reagovat
smazaný uživatel

este ostavaju 2 zapasy , a velkohube reci nikomu nepomozu .. v seville sa ukaze ako co je ... ja verim ze mallorca dokaze ze ma vybornu sezonu a real porazi .. visca el baraca !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mallorca by mohla, ale stále ještě dvě kola takže pozor

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele