11. kolo
22.11.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 0:2

Getafe o svém triumfu rozhodlo až v samotném závěru. Nicméně si zásluhou dvou branek v posledních deseti minutách utkání připisuje nesmírně důležité tři body a potvrzuje tak své pohárové úspěchy nad tímto soupeřem také v domácí lize.

Espanyol moc toužil po úspěšně pomstě za pohárové vyřazení a vývoj zápasu tomu také nasvědčoval. Svou snahu ale domácí gólově nevyjádřili, ba naopak v samotném závěru dvakrát inkasovali. Hosté tak úspěšně navázali na remízu 1:1, kterou uhráli před dvěma týdny na stadionu Cornella. Ta tehdy znamenala jejich postup do dalšího kola Copa del Rey.

Trenér Michel už před výkopem naznačil, že jeho svěřenci budou praktikovat totéž co v poháru. Domácí si z toho příliš velkou hlavu nedělali a dlouho diktovali tempo hry. V 11. minutě se do rohového kopu položil Alonso, proti ale stála tyč hostující svatyně. Tlak domácích neustával. Dobré šance sice Tamudo a Callejón neproměnili, soupeř ale i nadále zůstával uzamčen na své obranné polovině.

Postupem času se osmělovalo i Getafe. První varování vyslal barcelonské obraně Gonzalez, k jejímu štěstí mířil těsně mimo. Obě mužstva tak odcházela do šaten za nerozhodného stavu. Rovněž nástup do druhého dějství sedl lépe hostitelům. Každopádně hra ztratila spád a počet šancí by se dal celkem v klidu spočítat na prstech jedné ruky. Staral se o ně především celek Espanyolu.

Nejprve střílel těsně vedle Alonso, střídající Ben Sahar pak až příliš vysoko. Herní projev obou aktérů uvadal až zničehonic udeřilo v 78. minutě Getafe. Soldadovu střelu vyrazil kamerunský brankář přímo k nohám dobíhajícího Casquera, a ten pohodlně poslal hosty do vedení. To byl pro Espanyol velký šok. Po sedmizápasové šňůře bez porážky ukončené nezdarem proti Gijonu tak stáli jeho fotbalisté před dalším krachem.

Katalánci rázem útočili pouze do zdi a ještě ke všemu si museli dávat pozor na soupeřovy ofenzivní výlety. Jeden z nich málem gólově zakončil Manu Del Moral, v koncovce však trestuhodně selhal. Pojistka tak padla až v nastaveném čase. Moralův přesný balon našel hlavu Riose, a ten přidal pod tříbodový zisk svého týmu tučný podpis.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele