37. kolo
08.05.2010 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 2:1

Raúl Tamudo zažil povedené a hodně emotivní loučení s barcelonským Espanyolem. Jeho klub porazil 2:1 Osasunu a i v příští sezóně si zahraje nejvyšší soutěž. Pro Tamuda, který je považován za nejlepšího hráče klubu všech dob, nemohlo být loučení lepší. Před vlastním publikem mu snad chyběl jen vstřelený gól.

Ale co, vždyť v dresu Espanyolu, kterému sloužil nepřetržitě od roku 1996, jich má na kontě 129, což je nejvíc v klubové historii. Klubové tabulky vede i v počtu startů a jako jediný hráč hrál na všech třech stadionech - Sarria, Montjuic a Cornella. Jenže letos měl to měl Tamudo pod koučem a bývalým spoluhráčem Pochettinem těžké. V lednu se dokonce snažil odejít, když upadl v nemilost, ale nakonec zůstal až do konce sezóny a v sobotu mohl naposledy na poslední půlhodinu ukázat fanouškům na Cornelle.

V tu chvíli už barcelonský klub vyhrával 2:1. Přitom hosté z Osasuny se ujali rychlého vedení. Už v šesté minutě se zblízka trefil Vadocz. A nechybělo mnoho, aby druhou branku hostí přidal vzápětí Dady. Pro Espanyol, který potřeboval bod k jistojisté záchraně, se tak zápas nezačal vyvíjet zcela podle představ. Po poločase však nastoupil jiný Espanyol a během dvou minut otočil. V 50. minutě přesně pálil Forlin a o chvilku později na něj navázal Osvaldo a domácí fanoušci mohli slavit.

Pak na hřiště za bouřlivého aplausu naskočil Tamudo a bylo na něm vidět, že chce dát gól. Také spoluhráči ho neustále hledali svými přihrávkami, ale barcelonské modle zkrátka nebylo dáno, aby zakončil kariéru v Espanyolu gólem. Kde bude hrát příští sezónu se zatím neví, ale jedno je jisté. V Espanyolu za sebou nechal hodně výraznou stopu a fanoušci na něj jen tak nezapomenou.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7min 0:1 Vadozc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele