20. kolo
30.01.2010 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao 1:0

Luis Garcia vystřelil Espanyolu cenné tři body v duelu s Athleticem. Ty mohou hrát v konečném účtování znatelnou roli, neboť se katalánský klub potácí nad sestupovou propastí.

V minulém kole se svěřenci trenéra Pochettina nedokázali vypořádat s Mallorcou, když uhráli pouhou remízu. Ostatně střílení branek dělá Espanyolu znatelné potíže. Tentokrát však stačil domácím jen jeden přesný zásah. První vážnější šance přišla z kopačky Callejóna, ten ovšem nasměroval svůj volej mimo. Proti Marquezově střele pak zasáhl výtečný Iraizoz.

Ještě lepší zákrok pak předvedl gólman hostů proti přímému kopu Pareja. Espanyol svého soupeře svíral doslova v kleštích a další šanci Verdúa na vstřelení branky zmařil dobrým obranným zákrokem Iraola. Těsně před hodinou hry však konečně udeřilo. Iraizoz se opět vyznamenal proti pokusu Marquéze, odražený míč ovšem skončil na kopačkách Luise Garcii a ten poslal domácí mužstvo do vedení.

Nebyl to zrovna úplně optimální den ze strany Athleticu. Jenže domácí fanoušci se museli o výsledek strachovat až do posledních okamžiků. Jejich miláčci totiž zrezignovali ze snahy rozhodnout zápas druhým gólem a stáhli se do obrany. To dokumentoval také kouč Pochettino stažením Verdúa. Každopádně hosté si za celý zápas nevypracovali větší šanci a do šaten tak odcházeli se sklopenými hlavami. Espanyol naopak zvýšil svůj náskok na zónu sestupu na rovných šest bodů.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele