11. kolo
21.11.2009 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

CD Tenerife - Sevilla FC 1:2

Fotbalistům Sevilly se povedlo bez úhony přečkat závěrečný nápor domácích a osmým vítězstvím v sezoně si tak upevnili třetí pozici v Primera División.

O vítězství se nakonec museli Andalusané poměrně strachovat. Po brankách Perottiho a Renata sice vedli už rozdílem dvou branek, čtvrthodinu před koncem ale stačil snížit Nino. Víc už však Tenerife nestihlo.

Upřímně řečeno, hosté mohli o svém triumfu rozhodnout už podstatně dříve. Už ve druhé minutě hlavičkoval zblízka Konko, jeho pokus skončil těsně nad. Krátce na to se v souboji jeden na jednoho ocitl Kanouté, malijský útočník ale odešel z bitvy s gólmanem Aragonesesem poražen.

Každý útok Sevilly znamenal pro soupeřovu branku stav nejvyššího ohrožení. Bývalý středopolař Tottenhamu Didier Zokora zásoboval svá křídla přesnými pasy, duo Navas - Perotti bylo hodně nebezpečné. Po všech velkých šancích se diváci dočkali první branky ve 32. minutě. Navas, který si odbyl úspěšnou reprezentační premiéru v duelu s Argentinou, přesně odcentroval na Perottiho, před nímž zívala poloprázdná branka.

Ostrované krátce před přestávkou málem vyrovnali. Na přímý kop Hense si naskočil Sicilia, hlavou však těsně minul. Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu tři minuty po přestávce, když Navas sporně odstavil Valienteho, rozhodčí ale ponechal souboj bez povšimnutí. Sevilla odpověděla drtivým útokem. Kanouté ideálně našel Luise Fabiana, ten nesobecky přenechal Renatovi a brazilský fotbalista se v koncovce nemýlil.

Zdálo se být o všem rozhodnuto. Další možnosti ke zvýšení náskoku navíc Navas s Renatem trestuhodně zahodili. Jenže patnáct minut před koncem přišla nečekaná komplikace. Juanlu přesně odcentroval přímo k nohám Nina, který překrásným volejem nedal Varasovi vůbec žádný nárok. Tenerife poté vrhlo všechny své síly do útoku, kýženého vyrovnání se už ale nedočkalo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bude to těžký boj , nováčci nehrají zase tak otevřeně a doma zvlášť chtějí body doufejme v naší výhru 0-2 (Fabiano,Perotti)

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

do tý 75.min. jsme je přehrávali ale pak byli na hřišti dalo by se říct jen oni...měli jsme jen asi 3 brejky za 15.minut

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký magor psal ten článek?

"Na přímý kop Hense naskočil Sicilia" - Kdo je Hens? Tam někdo takový hrál?

"Navas sporně odstavil Valienteho" - Navas sporně odstavil vlastního hráče?

Některé recenze tady mají opravdu nulovou úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem koukal hlavně s tím Navasem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele