16. kolo
02.01.2010 22:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Sevilla FC 2:1

Loupeživá výprava skončila překvapivým neúspěchem, rozjívené a špatně hrající sevillské mužstvo odjíždí do Andalusie s prázdným tlumokem. Velkou měrou se na tom podílelo několik negativních faktorů, za ty největší můžeme považovat naprostou absenci kombinace a několik totálních selhání v defenzivní činnosti.Atléti berou tři body všemi deseti, vítězstvím se posunují již na jedenácté místo tabulky.

Utkání mělo charakter neutuchajícího boje na ostří nože, plného osobních soubojů a často i nevybíravých faulů. Chybějící schopnost udržet míč a pokoušet se přejít defenzivní val soupeře pomocí kombinace nahradily nakopávané míče, bohužel často postrádající přesnost. Obě mužstva by měla zpytovat nad svou morálkou, je totiž s podivem, že byl ve velkém karetním souboji vyloučen jen jediný hráč.

V prvním poločase byla aktivnější Sevilla, zasypala pokutové území množstvím nebezpečných centrů, které však ani jednou nedokázala účinně využít, branku solidně chytajícího Sergia Asenja neohrozila. Mladý španělský brankář neměl moc práce s nějakými střeleckými pokusy, musel však likvidovat jeden centr za druhým. K potěše domácích fanoušků a obrany se mu to dařilo. Jen jednou jedinkrát neměl šanci dosáhnout na balón, zůstal na čáře a byla z toho branka. Diego Perotti odcentroval z rohového kopu a Renato poslal míč mimo dosah velké španělské naděje, Sevilla se těšila z povzbuzující branky do šatny.

V jediné vážnější šanci Atlética v prvním poločase se objevil po dvaceti minutách hry agilní, leč nesmírně trápící se Diego Forlán, který ne a ne přesně zacílit. S herní mizérií se potýkal i v druhém poločase, ačkoli jeho akce předcházela brzké odpovědi domácího mužstva. Uruguayský forvard se chopil míče a pelášil na osamoceného brankáře. Mičudu si však předkopl natolik, že se k ní dostal Andrés Palop dříve a vyrazil jí, bohužel však do hlavy poctivě vracejícího se Dragutinoviče, který míč nešťastně nasměroval do odkryté sítě.

O několik minut později se objevil na penaltě opět Diego Forlán, jeho prudkou ránu zastavila záda Abdoulaye Konka. Další chvíle utkání patřili mnoha osobním soubojům, přitvrzovalo se na úkor samotné hry, která postrádala jakoukoli spásnou myšlenku. V sedmdesáté minutě si Aldo Dusher nevybíravě vyšlápl na Valera a musel se po druhé a nesmyslné žluté kartě pakovat ze hřiště, hosté dohrávali do desíti. Manuel Jurado mohl o deset minut později vstřelit kýženou branku, brankář Palop však jeho relativně slabý pokus zneškodnil.

Čas se nachýlil, běželo prodloužení. Atlético Madrid se marně dobývalo k pokutovému území Sevilly, když David Navarro nepochopitelným a nic neřešícím faulem zastavil Simaa a sám postižený poslal do pokutového území centr, na jehož konci byla hlavička, respektive radostně se vlnící síť branky Andrése Palopa. Stadionem se linulo nespoutané veselí a nadšení, které vyvolal přesně hlavičkující Antonio Lopéz, hrdina Atlética Madrid. Hosté neměli čas jakkoli odpovědět, svou nezodpovědností a hloupostí se připravili o v podstatě zasloužený bod.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no bet

Reagovat
smazaný uživatel

ale no, atletico malo otrasnu jesen ale pozri sa na tych hracov...ja myslim ze na jar to bude presne opacne a zobudia sa konecne

Reagovat
smazaný uživatel

bez L.Fabiana a Kanoutého to zle nejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele