34. kolo
25.04.2010 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - CD Tenerife 3:1

Důležitá výhra, která přinesla Atleticu definitivní jistotu záchrany a zároveň zvýšení morálky před důležitou odvetou semifinále Evropské ligy, která se uskuteční tento čtvrtek na Anfield Road.

Do tohoto zápasu půjdou fotbalisté ze španělské metropole s velmi solidní výchozí pozicí. Doma totiž Liverpool zdolali 1:0 a každá případná vstřelená branka na jeho hřišti by je výrazně mohla přiblížit postupu. Atletico si však stíhá plnit i své ligové povinnosti. Domácí mohli těžit především z výborného startu, neboť už po půlhodině hry vedli dvoubrankovým rozdílem. Teď se už tedy budou moci soustředit na obě pohárové účasti.

Už první poločas ovšem přinesl oboustranně velmi zajímavou podívanou. Uběhly pouhé tři minuty a hostující Ayoze nastřelil tyč. To byla pro ostrovany velká smůla, protože vzápětí tohoto okamžiku litovali o to více. Salvio nejprve uvolnil na hranici vápna Aguera, jeho střelu Aragoneses vyrazil přímo k nohám Salvia a ten z úhlu dopravil míč do sítě. Krátce nato mohl sám Aguero přidat druhý gól, na hostujícího gólmana ale nevyzrál. O pár minut později zastavilo Tiagovu střelu břevno.

Atletico po půlhodině zápasu dosáhlo druhé branky. Vyplatila se mu tentokrát uspávací taktika. Po sérii přihrávek se najednou otevřel prostor před Tiagem, ten prošel obranou hostů a připravil míč pro Salvia, který nekompromisně zavěsil. Zajímavé momenty se udály i ve druhém poločase. Tenerife zahrozilo nejprve zásluhou Juanla, toho ale zastavila opět ta smolná branková konstrukce. Snížení tak přišlo až v 61. minutě. Dinei posunul míč k Románovi a ten vykřesal jiskřičku naděje na bod. Byla to však krátká epizoda. Definitivní čáru přes rozpočet hostům udělal dvanáct minut před koncem Aguero. Argentinská hvězda dostala míč za obranu, zbavila se Sicilii a podél Aragonesese stanovila konečné skóre zápasu.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele