27. kolo
20.03.2010 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 2:2

Hodně živý průběh měl zápas mezi Athleticem a Getafe. Čtyři góly, dvě červené karty a spravedlivá remíza 2:2. Spokojenost ale určitě panuje spíše na straně Getafe. Pro Bilbao je remíza ztrátou v boji o evropské poháry.

Divoký zápas poznamenalo brzké vyloučení Orbaize. Díky němu hrálo Getafe dlouhou přesilovou hru, o kterou se ovšem připravilo v 77. minutě, kdy předčasně do sprch putoval Goméz. Athletic, jenž stále pomýšlí na účast v Lize mistrů, nutně potřeboval vyhrát. Dlouho byl k potřebnému tříbodovému zisku blízko, zbytečná nepozornost v obraně ho ale v závěru stála cenné dva body.

Hosté začali lépe. Už v úvodních minutách hry donutil Iraizoze k reflexivnímu zákroku Manu. Přesto se skóre poprvé měnilo na druhé straně. Přesný Llorenteho centr posunul za záda brankáře Orbaiz. Hostitelé byli při chuti, Martinez však svou dalekonosnou ránu poslal mimo tři tyče. O vyrovnání se na opačném konci hřiště pokoušel Parejo, dopadl ale podobně jako jeho kolega Miku. To, co se jim dvěma nepovedlo, dokončil ve 32. minutě aktivní Manu. V souboji tváří v tvář Iraizozovi si zakončení nekomplikoval a s přehledem srovnal.

Paradoxně právě tato nepříjemnost domácí tým ještě více povzbudila. Do zakončení se krátce po inkasované brance hnali Gabilondo a Llorente, ovšem bezúspěšně. Na závěr poločasu přichystal sudí Burrull karetní mariáš. Nejprve dva hosty potrestal žlutými kartami, načež bez varování poslal ze hřiště domácího Orbaize. Athletic však dominoval i v deseti, Parejova hlavička skončila na Codinových rukavicích. Největší šance Getafe ve druhé půli spálili Miku a následně také hlavičkující Boateng. Jenže poté dostal dvě žluté karty v rychlém sledu Goméz a jeho druhý faul na Martinéze byl navíc posouzen jako penaltový. Desítku proměnil Llorente a zdálo se, že Bilbao dokráčí k cenné výhře. Nicméně čtyři minuty před koncem vyslal před Iraizoze ostrý centr Miku a Leon byl ve správný čas na správném místě. Remíza 2:2 vydržela až do konce této strhující podívané.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele