11. kolo
21.11.2009 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - FC Barcelona 1:1

Absencemi zužovaná Barcelona opět nezvládla venkovní zápas a po remíze 1:1 v Bilbau přišla o vedení v tabulce. Athletic předvedl solidní výkon a minimálně bod si rozhodně zasloužil, i když na něj dosáhl až díky vyrovnávající brance střídajícího Toquera. Ten svou trefou po vyhraném klíčovém hlavičkovém souboji Llorenteho dokázal odpovědět na branku Daniho Alvése..

Katalánci nezačali špatně a v první půlhodině působili v dobré herní pohodě. Přicházely i šance - po skvělém pase Chygrynskiyho se v gólové příležitosti objevil Pedrito, ale s míčem motal tak dlouho, až z celé akce byl pouze roh. Tváří v tvář golmánovi Iraizozovi stál poté Lionel Messi, ale zakončení se mu vubec nepovedlo. Messi patřil k nejlepším hráčům hostí, přesto může Culés znepokojovat jeho zhoršená koncovka z posledních kol.

I v další za zmínku stojící barcelonské šanci hraje hlavní roli Messi. Argentinský zázrak totiž využil chyby v rozehrávce domácích, udržel míč po souboji s dvěma obránci i brankářem a po kličce na dalšího obránce připravil stoprocentní šanci Xaimu, jenž ale z metru poslal míč na tribunu. Na Xaviho obranu třeba dodat, že balón poskakoval.

Ještě předtím se o otevření skóre pokoušel po přesném Messiho centru Keita, mířil ale kousek vedle, Iraizoz by navíc balón podle všeho měl, i pokud by šel do sítě.

Barca jakoby násedně přestala hrát nebo přinejmenším značně zvolnila v nasazeném tempu, což s několika nepřesnostmi v přihrávkách pozvedlo domácí a ti se začali vehementně hlásit o slovo. Po náznaku Yesteho měl tutovku na hlavě Javi Martinez, ale sám před Valdésem hlavičkoval nad, čímž také zakončil první poločas.

Druhý poločas se Barca pokusila začít ve zvýšeném tempu a to vedlo k úvodní brance již po sedmi minutách hry. Xavi krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Alvése, který chladnokrevně po zemi zakončil.

Zdálo se, že Barca zvládla to nejtěžší, tedy vstřelit úvodní gól, opak byl však pravdou. Už po črnácti minutách totiž Llorente vyhrál klíčový hlavičkový souboj, kterým posunul míč za obranu, kam si naběhl nehlídaný Toquero a bylo srovnáno.

Kouč Guardiola určitě má nad čím přemýšlet, se stoperskou dvojicí dlouhánů Chygrynskiy - Piqué by se nemělo stávat, aby gól padl po podobných situacích. Ostatně něco takového se stalo již v minulém kole proti Mallorce, kdy Barca s Ibrahimovičem, Keitou, Tourém, Busquetsem, Abidalem, Piquém a Chygrynskiym v sestavě inkasovala z rohu...

Zbytek zápasu se oproti očeávání rozhodně nenesl v duchu jasné převahy hostů. Barcelona sice měla převahu, ale Athletic stále působil nebezpečně, i když šance byly k vidění hlavně u jejich brány. Nejdříve Iniesta po krásném slalomu (jedna z mála Iniestových světlých chvilek v jinak pro něj jednoznačně špatném zápase) mířil nad, pak dopadl stejně se svou hlavičkou i Piqué.

Barca v závěru ještě přišla o Messiho, který byl spíše z preventivních důvoů stažen za Bojana. Ale ani Bojan, ani na poslední minutky naběhnuvší Henry gól nepřinesli, a Athletic tak slaví remízu 1:1.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechci nějak buzerovat doktora, ale tohle preview mi přijde trošku odbyté, co například předpokládaná sestava?

Reagovat
smazaný uživatel

"Absencemi zužovaná Barcelona"!! ...zas to pisal niekto nezaujaty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele