15. kolo
19.12.2009 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - CA Osasuna 2:0

Brzké trefy Yesteho a Llorenteho daly Athleticu cenné tři body v souboji se severně položeným soupeřem z Osasuny. Domácí tak odčinili čtvrteční pohárovou porážku s Werderem Brémy, jemuž podlehli vysoko 0:3.

Kouč Capparos chtěl po svých svěřencích nejen zlepšený výkon, ale také důležité tři body. A nemusel čekat dlouho. Už po pár vteřinách totiž rozvlnil síť soupeřovy branky Yeste. Llorente utekl na levé straně Josetxovi, předložil míč právě Yestemu a ten záhy otevřel skóre. Bilbao se ale jinak potýkalo s dalším problémem, chyběli mu totiž dva středoví obránci. Ocia nepustilo do hry zranění, Amorebieta byl vykartován.

O to více se však domácí snažili v útoku. Llorente si počkal na ideální přihrávku za obranu a s trochou štěstí a atakujícími protivníky na zádech podruhé překonal Ricarda. Tento scénář si zjevně domácí příznivci nemohli přát ani v tom nejjasnějším snu. Třetí gól navíc mohl krátce poté přidat Gurpegi. Nápor Athleticu neustával, Martinéz pálil jen těsně mimo. Hosté jen těžko nacházeli odpověď.

Camachův výběr je nyní pouhé čtyři body nad sestupovou zónou. Na svou první příležitost si museli počkat fotbalisté Pamplony až na konec první půle, Nekounam ovšem hlavičkoval mimo. Na druhé straně mohl krátce po opětovném příchodu z kabin zvýšit Iraola, jenže netrefil. Celkově ale zůstala druhá půle hodně za očekáváním. Athletic pozorně bránil, Osasuna pouze bušila do neprostupné zdi. Nic podstatného se už tedy nestalo a ze zisku cenných tří bodů se tak radují domácí.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele