37. kolo
23.05.2009 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 3:1

Villarreal zvítězil nad Valencií 3:1 a zůstává v boji o Ligu mistrů, naopak jeho dnešní soupeř ztratil na čtvrté místo i teoretickou šanci.

První obrovskou šanci si vypracovali domácí už ve třetí minutě, brankář Cesar neudržel střelu Rossiho a vyrazil ji jen před sebe, kde ji Llorente nasměroval těsně vedle levé tyče a Valencia si mohla oddychnout. Llorente a společně s ním celý Villarreal se dočkal bezmála po čtvrthodině hry. Venta v pokutovém území našel Llorenteho, jenž si z otočky poradil.

Na druhé straně musel za tři minuty po Villově pokusu vytáhnout skvělý zákrok Diego Lopez. Další velká šance přišla až v 30. minutě, kdy Cani zničehonic skoro přehodil brankáře Césara. Už za minutu později se však Villarreal posadil podruhé. Z pravé strany přišel Ventův centr na zadní tyč, kde našel Josebu Llorente, jenž hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání.

Los Che to trvalo do 41. minuty, kdy odpověděli na dva gólové zásahy Llorenteho. Villa sice po Matově přihrávce poprvé trefil tyč, ale míč se odrazil k němu a španělský útočník už neměl sebemenších potíží.

Na druhé straně udělal z Madura sádrového trpaslíka Rossi a šel sám na branku. Míč však tváří v tvář napral pouze do Cesara.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji tým Unaye Emeryho, jenomže jak rychlé kontry po stranách, tak i Villova střela z konce padesáté minuty vyzněly do ztracena. Villarreal se osmělil až v 56. minutě, kdy Cesarovu pozornost vyzkoušel zpoza šestnáctky Rossi. Následně se "ponorce" povedla nádherná kombinace, na jejímž konci byl Robert Pires, který místo rány volil stahovačku a do následné střely mu vstoupili obránci hostí.

Villarreal jako by měl v tomto utkání patent na góly z pravé strany. V 67. minutě zatáhl Pires míč do šestnáctky, dal jej pod sebe na Caniho, jenž potřetí rozradostnil El Madrigal. Valencia byla tím, kdo musel začít diktovat tempo hry, na hřišti navíc několikrát vzplály emoce, ale Los Che se do šancí moc nedostávali. 82. minuta a Mata byly výjimkou.

Nutno také ale přiznat, že "netopýři" měli několikrát smůlu, jako třeba v 87. minutě. Villa a Silva nepropálil žlutou zeď v pokutovém území a naděje jejich týmu na Champions League se zmenšovaly. Villarreal nakonec dvougólový náskok udržel.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele