13. kolo
30.11.2008 19:00 CET
3 : 2
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Betis 3:2

Velmi zajímavý duel viděli diváci na Mestalle, z vítězství se nakonec radoval domácí celek, který se díky zisku tří bodů posunul v tabulce na třetí pozici. Betis se propadl ze sedmé na jedenáctou pozici.

Valencii se povedl vstup do utkání, již v desáté minutě centroval z levé strany hřiště Brazilec Edu a v pokutovém území nikým neatakovaný David Villa se z voleje trefil přesně k tyči - 1:0. Uběhlo dalších deset minut a diváci na Mestalle viděli další domácí branku, opět to byl Edu, který našel skvělým pasem za obranu Matu, jenž nezazmatkoval, udělal kličku do protipohybu hned dvěma obráncům a "angličanem" překonal bezmocného brankaře Casta - 2:0. Betis byl v ofenzivě bezzubý a nedostával se téměř žádných šancí, naopak Valencie stále hrozila, Barajova střela skončila těsně nad brankou. Na druhé straně hřiště pálil z dvaceti metrů Emana, s jeho pokusem si ale poradil brankář Renan. Poločas skončil nepřesnou hlavičkou hostujícího Damia.

Druhý poločas začal velkou aktivitou domácích, navzdory tomu si první šanci vytvořili hosté. Po skvělé přihrávce Emany vychytal Renan střelu Damii. V 56. minutě znovu zahrozili hráči Betisu, Juanma dostal ideální přihrávku do běhu a z poměrně velkého úhlu překonal Renana, jenž rozhodně nemohl mít čisté svědomí. V 63. minutě domácí obrana naprosto selhala, Sergio Garcia se s míčem dostal až do pokutového území, jeho tečovanou střelu mířící do branky zastavil na brankové čáře Albiol, míč poté chtěl chytit brankář Renan, avšak míč mu vykopl z jeho náručí Fernandes, balon se dostal opět ke Garciovi jehož nekopromisně poslal k zemi Marchena. Kapitán Valencie za svůj faul uviděl červenou kartu a Betis měl navíc k dispozici pokutový kop, ten bez problémů proměnil Emana - 2:2. Zajímavé utkání pokračovalo dále, v 73. minutě zahrával Manuel Fernandes přímý kop, na který si naskočil Baraja a přesnou hlavičkou poslal Valencii do vedení - 3:2. V 82. minutě trefil David Villa z přímého kopu břevno. Na druhé straně hřiště pálil z úhlu nepřesně střídající Pavone. V závěru utkání si Betis nedokázal vytvořit příliš velký tlak a Valencie vedení udržela.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele