1. kolo
30.08.2008 22:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 3:0

Valencia vstoupila do sezony na výbornou, když na domácím stadionu porazila bez větších problémů 3:0 Mallorku, Los Ches se tak dostali v tabulce na průběžnou první pozici.

Oba týmy nastoupily do utkání s překvapeními v sestavě, v brance Valencie nastoupil na místo dosavadní jedničky Hildebranda Renan Brito, zatímco místo Joaquina nastoupil Pablo Hernandez. Překvapením v sestavě Mallorky bylo opomenutí největší letní posily Aritze Adurize, v útoku dostali přednot Trejo a Webo.

Valencia začala aktivněji, první šanci si vytvořila v 17. minutě, kdy Moya na brankové čáře dokázal chytit Matovu střelu z voleje. Hřiště poté musel opustit kvůli zranění Baraja, na jeho místo nastoupil Manuel Fernandes, jenž si rozhodně nevedl vůbec špatně. Villa poté pálil z přímého kopu do horní sitě Moyovy svatyně. Na druhé straně otestoval Renana útočník Trejo. Na první branku čekali diváci do 34. minuty, kdy po skvělé akci Silvy a Pabla Hernandeze neměl nejmenší problém poslat míč do branky Mallorky nejlepsí střelec EURO 2008 David Villa. O čtyři minuty později Fernandes vybojoval ve středu pole míč a vyslal Villu, El Guaje poté vypálil, jeho střelu Moya jen vyrazil přímo na hlavu Maty, jenž bez problému míč dopravil do sítě. Ke konci prvního poločasu pak spálil šanci Mallorky Trejo.

Valencia od začátku druhé půle dominovala, v 58. minutě upláchl podél levé strany Moretti, jenž přesným centrem našel Villu, španělský reprezentant však v dobré pozici pálil z voleje vysoko nad branku hostí. Dvacet minut nato po krásné kombinaci celé ofenzivy se dostal do velké šance Vicente, jenž však v dobré pozici mířil metr nad branku. V 81. minutě však už Vicente uspěl, když do prázdné branky dopravil míč po krásné přihrávce Angula - 3:0.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Visca el Barça y Visca Catalunya!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1-1.

Reagovat
Xavi8

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

parada skoda ze nehral Joaquin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

netopíři jedou

Reagovat
VicenteRodriguez

Fernandes nehrál špatně ... dobrej hlod asi sem viděl něco jinýho, zpomaloval hru a nepřsný přihrávky

Reagovat
smazaný uživatel

Amunt Valencia!!! a už to jede! letos netopíři ukážou že patří do špičky primera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele