33. kolo
25.04.2009 22:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 2:2

Netopýří doupě Mestalla byla svědkem pohledného, vyrovnaného a nervózního střetnutí, které svého vítěze nenašlo. Domácí jedenáctka se na katalánské nájezdníky perfektně připravila a nepopustila obávané ostřelovače Lionela Messiho, Samuela Eto'oa a poté i střídajícího Thierryho Henryho, jenž se překvapivě nevešel do základní sestavy, do výraznějších šancí.

Sestava hostů byla o poznání defenzivněji laděná nežli v předchozích zápasech, a bylo to také vidět na předváděné hře. Dá se říci, že hosté byli aktivnější, nicméně domácí bez větších problémů odolávali mírné, skutečně mírné převaze Blaugranas. V první větší šanci se však objevil David Villa, jenž na malém netrefil Matův pas natolik, aby skončil v brance Victora Valdése. Nevyužité příležitosti mohl litovat, neboť se záhy ujala Barca vedení.

Jednalo se o typickou katalánskou souhru - Andrés Iniesta si na velkém čtverci narazil s Lionelem Messim, dostal se před gólmana Césara a zpětnou přihrávkou na malém vápně stojícího argentinského reprezentanta, jehož střela se zatřepala v síti - 0:1. Barceloně branka ubrala na pohybu a aktivitě, čehož využila Valencie a dostala svého soupeře pod tlak. Nedá se však říci, že by si obě mužstva vytvářela vyložené příležitosti. Nepočítaje branky, moc velkých šancí jsme neviděli.

Hlavička Davida Villy donutila Victora Valdése k zákroku, po němž následoval podle pravidel kopané rohový kop. David Silva zakroutil míč na malé vápno, kde míč doslova trefil Madura a došoural se do opuštěné branky. Nutno dodat, že selhala spolupráce mezi Valdésem a Carlesem Puyolem, kteří se nedohodli a míč namísto suverénního odražení podběhli (zejména pak Victor Valdés). Vyrovnáno, 1:1.

Neuběhly ani dvě minutky a domácí fanoušci byli zase na nohou, plni radosti, nadšení a euforie. Pablo Hernandéz se ujal míče, narazil si s Matou, s úžasnou lehkostí pronikl s merunou do pokutového území (selhání Daniho Alvése a Carlese Puyola) a placírou překonal vyběhnutého Valdése. A tak odcházeli do kabin veselejší domácí...

V druhé části se dostávala do více šancí Barcelona a Valencie se spíše bránila. David Villa sice měl v průběhu druhé půle dvě zajímavé šance, ale v ani jednom případě nedokázal zakončit do prostoru branky španělského reprezentačního brankáře. To César na straně druhé měl více šancí ukázat svou důležitost pro současnou Valencii, jako tomu bylo v 65. minutě. Excelentní střela Thierryho Henryho zpoza vápna mířící do levého růžku Césarovi svatyně byla španělským brankářem bravurně zlikvidována. Zákrok pro fotografy, jak se říká. A velmi důležitý!

O pár minut později přestřelil z velmi dobré pozice Juan Mata, jenž předvedl velmi dobrý výkon. Co naplat, přišlo vyrovnání. Konkrétně v 85. minutě nedokázal César odrazit míč do bezpečí, a tak se mohl po závaru v oblasti penaltového puntíku dostat ke střele Thierry Henry, jehož tečovaná střela skončila v brance.

Posléze vychytal Davida Villu střílejícího z těžkého úhlu brankář Valdés, což byla také poslední branková příležitost zápasu. Valencia si připsala zasloužený bod, Barcelona ztrátu, kterou může Real Madrid potrestat snížením náskoku na rozdíl "pouhopouhých" čtyř bodů.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Vale se zvedlo v poslední době, ale Barca vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3(Messi, Eto'o, Iniesta)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Messi hatttrick valdes bez inkasovaeho golu prekona rekord

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Villa)

Reagovat
berger321

0:2(messi,iniesta)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele