2. kolo
13.09.2008 22:00 CET
4 : 3
(3:3)

Reportáž

Sevilla FC - Sporting Gijón 4:3

Sevilla sehrála s Gijonem utkání bohaté na góly a nakonec jej i zaslouženě vyhrála. Střelecky se zaskvěl kanonýr Gijonu Mate Bilič, který se trefil hned třikrát. V dresu Sevilly se v základní sestavě neobjevil Luis Fabiano, na místě levého křídla se přece jen objevil Diego Capel, Fazio zase hrál defenzivního záložníka.

První zahrozila Sevilla. Jesús Navas poslal centr na Kanoutého, ale v přesné hlavičce mu zabránil Matabuena. Další šanci domácích měl Mareska, když vypálil z dálky, ale gólman Sergio Sánchez míč chytil. Další centr Sevilly do šestnáctky byl velmi nebezpečný a gólman Sergio skvěle likvidoval dvě šance soupeře z bezprostřední blízkosti. To vše v 8. minutě, domácí se do soupeře zakousli hned od začátku. Další centr do vápna soupeře pak poslal Jesús Navas, Kanouté si na míč naskočil nehlídaný, ale hlavou jej usměrnil jen vedle branky.

Gijon byl pod velkým tlakem, po standardní situaci nestihl skluzem jen těsně střílený centr před branku Fazio. Po rohu zase střílel jen do náruče Sergia Sáncheze Diego Capel. Z prvního pořádného útoku ale udeřil Gijon. Mate Bilič obešel svého obránce, jeho střela byla tečována a skončila za zády Palopa. To samé se ale stalo o chvilku později. Další Biličovu střelu tečoval Dragutinovič a opět z toho byl gól. Sevilla se rychle otřepala, centroval Navas a Chevanton na zadní tyči zblízka skóroval, když jej nechal volného Colin. V rozmezí čtyř minut tak padly tři branky.

Hostující fotbalistě dali o sobě vědět zase ve 32. minutě, když nad střílel Maldonado. V 36. minutě bylo vyrovnáno. Maresca si naběhl na autové vhazování, poslal centr na zadní tyč, tam spíše škobrtl o míč Kanouté, ale ten skončil v síti. O minutu později strhujícího dění už Sevilla vedla. Na šestnáctce se uvolnil Maresca a parádním angličanem strhl vedení na stranu svého týmu! Ale první poločas bohatý na góly ještě nekončil. Squillaci fauloval na hranici pokutového území Biliče a kopala se penalta. Míč si postavil sám Bilič a ranou pod břevno proměnil. Navíc upevnil své postavení nejlepšího střelce soutěže.

Do druhé půli vstoupili tři nový hráči. Na straně Sevilly Fernando Navarro a Romaric, na straně Sportingu Iván Hernandez Soto. V 52. minutě zahrávala Sevilla trestný kop, Maresca ho kopl přímo na branku a Sergio musel nepříliš prudký míč vytáhnout ze šibenice. Další centr poslal zprava Navas a Kanouté trefil hlavičkou míč jen do zad Colina. V 58. minutě pak přišel na hřiště místo Chevantona v domácím dresu také Luis Fabiano. A tento tah se vyplatil. Romaric zakombinoval s Fabianem a vypálil, gólman míč jen vyrazil a Kanouté jej doťukl do sítě. Sevilla vedla 4:3. V 68. minutě střílel z ostrého úhlu Fabiano, ale branku minul. Zápas už neměl takové tempo, další střelecký pokus zkusil Maresca a Sergio si skočil pro míč k tyči.

Do obrovské šance se pak dostal Kanouté, ale v jasné pozici poslal balon je do gólmana. Na druhé straně střílel pohotově Barral a Palop s obtížemi vyrazil míč na rohový kop, pokus Biliče skryl gólman Sevilly v náručí. Jinak ale Sporting nevypadal, že by měl utkání ještě zvrátit, naopak těsně vedle branky střílel pronikající Navas. V 89. minutě to ještě zpoza pokutového území zkusil hostující Barral, ale míč šel jen do míst, kde stál gólman, stejně jako při hlavičce Matabueny v nastaveném čase.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sevilla vyhraje 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele