15. kolo
14.12.2008 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Huelva udolala Osasunu 1:0

Recreativo navázalo na výhru z minulého kola a v neděli si připsalo další tři body. Tentokrát si tým Lucase Alcaraze na domácím stadionu poradil s poslední Osasunou...

Huelvě se podařilo vůbec poprvé v této sezoně vyhrát ve svém svatostánku, předtím sice dokázala třikrát remizovat, nikdy se jí ale nepodařilo získat všechny tři body naráz. Naopak pro Osasunu to znamená další prohru a tým zůstává beznadějně poslední. Na nesestupové pásmo ztrácí již šest bodů.

Domácí, kteří před zápasem okupovali předposlední příčku, spasil těsně před koncem zápasu Colunga. Ten dokázal prostřelit hostujícího gólmana; naopak Osasuna nedokázala využít své šance a opět nevstřelila ani gól.

Oba celky byly zprvu nervózní a stejně vypadala i hra. Diváci si tak na první vážnější střelu museli počkat až do pětadvacáté minuty, kdy z pětatřiceti metrů protáhl domácího gólmana dalekonosnou střelou hráč Osasuny Daddy. Hosté se v úvodu zápasu prosazovali častěji než jejich soupeři. Punal nacentroval na vzdálenější tyč, kde čekal osamocený Nekounam. Ten ale svojí hlavičkou branku netrefil.

Domácí se do větší šance dostali až pět minut před poločasovým hvizdem. Lamas ale hlavičkou z rohového kopu hostujícího gólmana neohrozil. Ke konci poločasu se do šance ještě prodral Jaroslav Plašil z Osasuny, pohrál si s domácí obranou a pádil sám na brankáře. Jeho nevýrazné zakončení ale umožnilo brankáři Riesgovi míč zachytit.

Huelva se k lepšímu výkonu probudila asi deset minut po změně stran. Aktivní Lamas si skvěle naskočil na Rubenův centr a svou střelou donutil gólmana Roberta k dalšímu skvělému zákroku. Hosté kontrovali šancí Daddyho. Ten opět napřáhl z velké vzdálenosti, ani z pětadvaceti metrů ale gól vstřelit nedokázal.

Osasuna se málem dočkala po pětašedesáti minutách hry. Hector Font již překonal gólmana Riesga, jeho chytrý lob ale nakonec skončil na břevnu. Další šanci promrhali hosté o pár minut později. Jaroslav Plašil opět nedokázal vyřešit svou šanci a napálil míč pouze do Riesgových rukavic.

Zatímco Osasuně ke vstřelení úvodní branky nestačilo mnoho střel, domácí se dokázali prosadit z ojedinělé příležitosti. Guerrero našel přesným pasem Colungu, který tvrdou a přesnou ránou nedal gólmanovi Robertovi nejmenší šanci. Portillo mohl krátce před koncem zápasu zařídit dělbu bodů. Vyslal zpoza pokutového území razantní střelu, Riesgo ji ale s problémy zneškodnil, a udržel tak tři body na domácím stadionu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele