9. kolo
02.11.2008 17:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Real Valladolid - Sevilla FC 3:2

Valladolid zažil historickou noc, když se mu podařil úžasný zvrat proti početně oslabené Seville. Andalusané vedli už 2:0, nakonec ale dohrávali o deseti, inkasovali hned třikrát a odjíždí domů s prázdnou.

Domácí šli do utkání s optimismem, neboť se jim v týdnu vyvedl duel v Copa del Rey. Naopak svěřenci Manola Jiméneze natom byli hůř – řada zranění a dvě porážky, to byly zprávy z tábora Sevilly...

Začátek zápasu sliboval zajímavou podívanou, neboť oba týmy nastoupily s velkým nasazením. K vidění byl ofenzivní fotbal, čemuž odpovídá i způsob vstřelení úvodního gólu. Valladolid totiž při ofenzívě zapomněl na zadní vrátka a z proitútoku je vytrestal Renato.

Inkasovaný gól se na herním projevu Pucely dost negativně projevil, domácí zcela ztratili kontrolu nad středem pole. Sevilla toho dokázala velmi rychle využít a ve 23. minutě už to bylo 0:2, autorem krásné branky byl tentokráte Maresca.

S Valladolidem to vypadalo velmi špatně. Hře chyběla jakákoli myšlenka, ztraceně působil na pozici "media punta" Pichi Escudero, čímž trpěl celý tým. Zvrat v utkání přišel až s kuriózním momentem, ve kterém obdržel Luis Fabiano druhou žlutou kartu a sice za simulování. Je potřeba ocenit odvahu rozhodčího, že se nebál za podobnou chybu hráče vyloučit, což bohužel nebývá pravidlem.

Zápas najednou dostal novou dimenzi. Klíčovou nakonec byla 43. minuta, ve které dokázal dát gól do šatny Jonathan Sesma. Valladolid tedy šel ze hřiště s optimismem a zpátky na trávník s odhodláním dokonat obrat. A to se povedlo.

Kouč Mendilibar vsadil na Fabiána Canobbia, což se ukázalo jako mistrovský tah. Uruguyec dokázal již v 51. minutě vyrovnat a na dně náhle byla Sevilla. Valladolid byl všude rychleji a vítězný gól byl jen otázkou času.

Přišel v 63. minutě a znovu z kopaček Canobbia, který se tak stal hrdinou domácích fanoušků, Sevilla už síly na vyrovnání nenašla.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele