13. kolo
30.11.2008 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - RCD Mallorca 3:0

Valladolid pokračuje ve výborné formě, po ligových gigantech to tentokráte odnesla skromná Mallorca. Domácí Pucela se ujala vedení v prvním poločase, v tom druhém pak definitivně rozhodla o zisku všech tří bodů. Mallorca začíná být ve skutečných problémech, letní ztráty se na týmu Gregoria Manzana projevují snad ještě více, než se čekalo.

Ostrované přitom nezačali špatně a už po dvou minutách mohli vést, svou šanci zmařil Webó. Úvodní příležitost bohužel nereflektovala to, co mělo následně přijít, protože k vidění byl nepříliš záživný fotbal a diváci na stadiónu Josého Zorrilly (odkud shodou okolností jen pár metrů bydlí rodina Gregoria Manzana) se moc nebavili.

Ani jedna strana nebyla schopna ovládnout střed pole a brankáři museli být ve středu jen proti dalekonosným ranám, jako například ty z kopaček Vivara Dorada či Varely.

Těsně před završením první půlhodinky hry ale náhle přišel první gól. Vynikajicí přímý volný kop Pedra Leóna nakonec do sítě dopravil García Calvo a Valladolid vedl. Vzápětí mohli hosté vyrovnat, ale Webóa vychytal Asenjo.

Šance měl i Goitom, ale prosadil se až Vivar Dorado, jenž využil další z vynikajicích pasů Pedra Leóna. V těchto momentech už byla Pucela bezpochyby lepší, dobře pracovala s míčem a otázkou bylo spíše jen to, zda svůj náskok ještě nezvýší. A tak se stalo. Třetí gól obstaral tentokráte Henok Goitom.

Vítězství Valladolidu pro něj znamená nejlepší start do sezóny od ročníku 96/97, ve kterém se pod vedením chilského trenéra Vicente Cantatoreho probojoval do Evropy.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele