22. kolo
08.02.2009 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Athletic Bilbao 2:1

Žádný bod a dva zranění hráči, to je výsledek víkendového výletu Bilbaa do Valladolidu. Pucela dosáhla na vítězství díky Víctorovi, který zaznamenal dvě branky, hosté už dokázali pouze snížit prostřednictvím Orbaize.

Joaquín Caparrós byl nakonec nucen učinit dvě změny oproti v týdnu hraném pohárovém utkání, stejný počet změn v sestavě učinili domácí, když se stoper Nano objevil na levém kraji obrany a Víctor nahradil na poslední chvíli zraněného Canobbia.

Bilbao začalo aktivně, nejdříve pálil nebezpečně Fernando Llorente, následně se po další Llorenteho střele snažil zakončit Ion Vélez, ale taktéž neuspěl. Domácí hrozili prostřednictvím Pedra Leóna a hyperaktivního Goitoma, kterému však stále chybí přesnější zakončení.

Celkově byl v první půlhodině nebezpečnější Athletic, i když poté nebyli daleko od skórování ani domácí. Zdálo se, že špatná muška způsobí udržení nerozhodného stavu až do konce poločasu, avšak v 38. minutě fauloval ve vápně brankář Iraizoz Sesmu a rozhodčí byl nekompromisní. S nařízenou penaltou si poradil Víctor a ve Valladolidu bylo veselo.

Ve 43. minutě se nějak nešťastně postavily planety a během jediné minutky se zranili dva hráči, shodou okolností po jednom stoperovi na každé straně. Z hřiště tak odešli Ustaritz, jehož nahradil Etxeita, a García Calvo, kterého vystřídal Bea.

Na začátku druhého poločasu se zdálo, že Valladolid míří jasně za třemi body, ovšem Bilbao chtělo dokázat, že letos je to tým schopný všeho, tým, který se nevzdává. Jenže přes zřejmou snahu a tlak hostů nakonec udeřil znovu Valladolid. Nejdříve se zastřeloval Pedro León a následně udeřil znovu Víctor.

Do hry se Baskové znovu dostali po podivné penaltě Nana, kterou do tyče napálil Llorente a poté dorazil do sítě Pablo Orbaiz. Víc už ovšem Atheltic nedokázal.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele