30. kolo
12.04.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real se drží Barceloně na dohled

Ani po 30. kole La Ligy si nenechal Real Madrid utéct vedoucí Barcelonu o více než šest bodů. Bílý balet doma přehrál vzdorující Valladolid 2:0 po gólech Raúla a Robbena. O definitivním držiteli titulu tak zřejmě rozhodne až sled vzájemných zápasů mezi předními mužstvy tabulky.

Real si připsal již patnáctý zápas bez porážky a udržuje tempo barcelonského lídra. Na domácím hřišti si úřadující šampion poradil s Valladolidem, který mu však nedal nic zadarmo. Po takřka dvouměsíčním půstu se trefil kapitán Raúl, vítězství potvrdil krátce před koncem zápasu Robben. Hosté rozhodně neudělali na Santiago Bernabéu ostudu a dokonce si mohli odvést bod nebýt nepřesnosti rozhodčího.

Bílý balet nastoupil v poměrně útočné sestavě, ač se musel vyrovnat s absencí krajních beků Ramose a Marcela, které nahradili Torres a Heinze. Do základu se naopak vrátili Robben a Lass. Hosté postrádali Calva a Sesmu, ale k dispozici byli Pedro León, Rubio a Prieto.

Utkání zahájila takřkašance Higuaína, nejaktivnějšího hráče utkání, ale "Pipita" minul branku Asenja. Další příležitost promarnil hlavičkou nad Raúl a o chvíli později se střelou uvedl Sneijder, ale jeho slabý pokus Asenjo zlikvidoval.

Poté měli dvě příležitosti hosté, nejprve přestřelil vysoko Cannobio a poté, ve 24. minutě, už se mohlo skóre měnit. Pedro León výborně zahrál přímý kop, Casillas jen vyrazil a Luis Prieto hlavičkoval zcela sám mimo branku. Na druhé straně střílel mimo Robben, poté pro změnu po rohu hostí zachránil Casillas.

Tempo pak na chvíli opadlo a ožilo až před koncem poločasu, nejprve pálil těsně vedle Pedro León, poté pronikl po levé straně Higuaín, jeho střelu levačkou Asenjo vyrazil, ale k Raúl se k dorážce nedostal. Ve 43. minutě se však kapitán Realu dočkal, když se po pravé straně prodral agilní Higuaín a jeho centr usměrnil Raúl na Asenjova záda.

Druhý poločas začal střelou aktivního Pedra Leóna, kterou Casillas chytil. Na druhé straně oblouček Sneijdera po vyběhnutí Asenja skončil nad valladolidskou svatyní. O chvilku nato vyboxoval brankář hostí pokus Higuaína z takřka nulového úhlu. Za hosty zahrozil opět Pedro León, který obelstil Heinzeho a s jeho tvrdou střelou měl Casillas plné ruce práce.

Po sérii změn, kdy se na hřiště dostal po dlouhé době i Guti, měl šanci po pěkném pasu Sneijdera kapitán Raúl, ale Asenjo opět zachránil. Další příležitosti přišly až v poslední čtvrtině zápasu. V 76. minutě krásně prošel Higuaín po levé straně, ale jeho centr trestuhodně promarnil hlavičkující Robben. Hosté odpověděli pěkným pasem Pedra Leóna, na který nedosáhl střídající Víctor.

Hosté se krátce nato dožadovali penalty, poté co Pepe přišlápl Goitoma. Píšťalka rozhodčího však zůstala němá a dlouhý pas Gutiho našel Robbena, který unikl obráncům a přízemní střelou překonal Asenja podruhé. V závěru zápasu neuznal sudí gól vystřídavšího Van der Vaarta pro ofsajd, poté tentýž hráč nůžkami prověřil Asenja. Dotřetice se holandský záložník neprosadil po střele Higuaína, kdy před odkrytou brankou trefil pouze tyč.

Vítězství domácí udrželo ve hře o titul, naopak hosté zůstávají na 9. místě.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip eurofotbalu nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já myslel že se hraje až večer Moje chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele