37. kolo
24.05.2009 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hanebná rozlučka Realu na domácí půdě

V předposledním dějství španělské La Ligy uzavřel Real nejen kolo, ale i své účinkování před domácím publikem velmi špatným výkonem. Bílý balet, kterému už o nic nejde, podlehl Mallorce 1:3. Tento zápas znamenal i rozloučení pro Fabia Cannavara s diváky v Madridu. Mallorca po velmi dobrém výkonu dokázala v jednom ročníku porazit oba velkokluby - Real a Barcelonu.

Derniéra se Bílému baletu vůbec nepovedla, po značně šedém výkonu podlehl hostům z Mallorcy. Real nastoupil proti očekávání ve středu zálohy s Van der Vaartem, na levém kraji obrany s Marcelem a nalevo v útoku s Higuaínem. Hosté nasadili na stopera Davida Navarra místo Corralese a Varelu místo Keity.

Baleárský tým se do svého soupeře opřel, nicméně první příležitost měl za domácí Huntelaar po přihrávce Higuaína. Pak vyboxoval Casillas přímý kop Aranga a jeho protějšek Moyá vyrazil nohama zblokovaný centr Higuaína. Další příležitost už skončila ve 21. minutě gólem. Nejlepší hráč domácích Higuaín si naběhl na přímý kop Van der Vaarta a hlavičkou na přední tyč překonal Moyu.

Mallorca odpověděla záhy. Ve 26.minutě Aduriz prohodil středem hřiště s přispěním Torrese přihrávku na Aranga, který přízemní střelou prostřelil Casillase. Domácí se mohli dostat do vedení po příležitosti Higuaína, který nastřelil Moyu, místo aby přihrál lépe postavenému Robbenovi.

Následně přestřelil z přímého kopu Van der Vaart a pak mohl skórovat po pěkném uvolnění Raúl, ale opět mu stál v cestě Moyá. Do konce poločasu se již nic zvláštního nepřihodilo.

Druhou polovinu začali lépe hosté z ostrovů. V 50. minutě minula jedovatá střela Aranga jen o kousek Casillasovu branku. Pak ztratil míč Van der Vaart a Varela pálil do boční sítě. Mallorca se do svého rivala zakousla a převzala otěže zápasu. V 56. minutě se rozloučil s domácím publikem Cannavaro, kterého vystřídal Javi García.

V 58. minutě střílel po protiútoku slabě Robben a pak se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Z vlastní poloviny prošel Cléber Santana, nikdo ho nezastavil a Brazilec své sólo zakončil krásnou střelou do šibenice. V 63. minutě vymyslel krásnou akci Jurado, prošel kolem Marcela, přihrál Cléberovi, který se srazil ve vápně s Ramosem.

Pak přestřelil Marcelo, který se chvíli nato zranil a vystřídal ho Drenthe, přivítaný mocným pískotem diváků. Ten ještě zesílil, když v 72. minutě Mallorca zvýšila své vedení. Z kraje šestnáctky napřáhl vystřídavší Keita a jeho bomba skončila v horním rohu branky. Hosté už svůj náskok neztratili a z domácí beznaděje se zachránil jen pěkný průnik odchovance Pareja.

Real utrpěl čtvrtou porážku v řadě a fanoušci již netrpělivě vyhlížejí příchod lepších zítřků. Mallorca může být spokojená, jelikož si veze domů další cenný skalp.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele